studenti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Veljača 17, 2019 16:21

Prekid ljubavne veze iznimno je stresan i bolan događaj.  Zašto prekidamo, koji su uzroci, što se u našem tijelu događa za vrijeme  razdoblja žalovanja i kako si zapravo pomoći, neka su od pitanja/tema  na koje je u četvrtak u okviru predavanja „Zašto prekid veze boli i kako  ga preboljeti“ nastojala odgovoriti izv. prof. dr. sc. Marina Nekić.

Subota, Siječanj 12, 2019 07:57

Izišao je šesti broj Lanterne, Glasnika Sveučilišta u Zadru, koji donosi rekapitulaciju akademskog i studentskog života u ovoj ustanovi u drugoj polovici 2018. godine. O svom radu i novostima na Sveučilištu u ovom broju govore doc. dr. sc. Ana Marija Rogić, dr. sc. Leonardo Marušić, Monika Marić, doc. dr. sv. Zdenko Dundović, prof. dr. sc. Vjeran Katunarić, doc. dr. sc. Danijela Birt Katić, dr. sc. Tado Oršolić, prof. dr. sc.

Subota, Siječanj 5, 2019 15:27
Općina Posedarje (Posedarje, Vinjerac, Ždrilo, Slivnica, Podgradina, Grgurice, Islam Latinski) već 14 godina sustavno skrbi o svojim studentima dodjeljujući im stipendije kako bi njihovim obiteljima olakšali troškove studiranja. 
- U akademskoj godini 2018./2019. pravo na stipendiju je ostvarilo 49 mladih općinskih žitelja, rekla je Marija Crnjak, donačelnica. 
Utorak, Listopad 16, 2018 16:11 1

Na temelju odluke općinskog načelnika Općine Preko, raspisan je natječaj za odobravanje bespovratnih financijskih pomoći studentima koji imaju prebivalište na području Općine Preko za studijsku godinu 2018./2019., i to za sve studije.

Ponedjeljak, Listopad 1, 2018 21:31

U povodu početka akademske godine 2018./19., Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican jučer je u Svečanoj dvorani primila studente prve godine preddiplomskih integriranih studija, točnije njih 1094.

U 9 sati održan je susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija, a u 10 sa studetima prve godine dvopredmetnih studija i studentima prve godine intergriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću.

Nedjelja, Rujan 23, 2018 08:30

Zadarski nadbiskup dr. Želimir Puljić od 18. do 25 rujna je domaćin osmorici studenta koji su zajedno s njim diplomirali teološke znanosti na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Rimu prije čak 45 godina, 1973. Sad su to ljudi životne dobi od 72 do 75 godina koje su prirodne ljepote obale Pašmanskog kanala, otoka Pašmana i Tkona, kažu, fascinirale, oduševile.

Subota, Rujan 8, 2018 18:30

 S obzirom na to da je turistička sezona još uvijek u tijeku,  potreba za studentskom radnom snagom veća je nego u drugim periodima godine. U odnosu na prethodnu godinu, iskazane potrebe za studentima su oko 5% veće, saznajemo od Sveučilišta u Zadru koje nam je također potvrdilo kako su najpopularniji poslovi među studentima rad u  trgovinama, ugostiteljskim objektima i svim drugim djelatnostima vezanima uz turizam, dok najviše studenata radi u trgovačkim centrima.

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 15:33

 Novi studentski dom je u planu pa se studenti nadaju da će to možda malo poboljšati situaciju, međutim što do tada? Kakav se smještaj nudi studentima koji ne „upadnu“ u Studentski ili Đački dom, a koji prevaljuju na stotine kilometara da bi studirali u našem gradu?

U razgovoru s Maritom Katunarić, studentskom pravobraniteljicom Sveučilišta u Zadru saznali smo kako situacija s privatnim smještajem u Zadru nije loša na način da nije alarmantna, ali nije ni nešto pretjerano dobra.

Subota, Rujan 1, 2018 21:46

Prezentacijama studentskih projekata završila je treća po redu Interdisciplinarna ljetna škola Zadar 2020., koja nastaje u suradnji Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Društva arhitekata Zadra, Grada Zadra i Zadarske županije. Voditelji ljetne škole bili su izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Tihomir Jukić i prof. dr.

Petak, Kolovoz 10, 2018 17:39

Na jesenskom roku za upis studenata na Sveučilištu u Zadru  ostalo je 449 slobodnih mjesta na redovitim studijima te 260 na izvanrednim preddiplomskim studijima. Na redovitim studijima najveći broj  namijenjen je učenicima koji su položili ispit državne mature, uz manji  broj mjesta za strane državljane i kandidate koji su maturirali prije 2010.  godine, dok je na izvanrednim studijima više mjesta ostalo za upis temeljem razredbenog postupka.

Stranice