lokalni izbori

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 27, 2021 10:13

Slavko Šare, bivši načelnik Općine Galovac, kandidat je Narodne stranke – Reformisti za načelnika ove ravnokotarske općine. Šare je bio načelnik Galovca od 2001. do 2010. godine.
Slavko Šare, kako je izjavio, ima punomoć, sve ovlasti i snažnu podršku Radimira Čačića, predsjednika Reformista, za načelničku kandidaturu i za nositelja kandidacijske liste za Općinsko vijeće.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 13:16

Općinski odbor HDZ-a Polača na svojoj sjednici dao je potporu i donio jednoglasnu odluku o kandidaturi Viktora Prtenjače zvanog Vito za općinskog načelnika. Viktor Prtenjača, aktualni predsjednik OO HDZ Polača, načelničku dužnost je obnašao 16 godina, u četiri uzastopna mandata, od 2001. do 2017.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 13:08

U Poduzetničkom inkubatoru u Biogradu na Moru jučer je potpisan Sporazum o političkoj suradnji Hrvatske demokratske zajednice s partnerima Narodnom strankom – Reformista i Strankom umirovljenika koji će pružiti snažnu potporu Ivanu Knezu, HDZ-ovom kandidatu za biogradskog gradonačelnika na lokalnim izborima 16. svibnja.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 10:46

Srijeda, 5. svibnja, rok je do kojega birači, uoči lokalnih izbora, mogu podnijeti zahtjev za dopunom i ispravkom podataka upisanih u registar birača.

Zahtjevi za dopunu ili ispravak mogu se podnositi u nadležnim upravnim tijelima koja vode registar birača u županijama, odnosno u Gradu Zagrebu, prema mjestu prebivališta, u radno vrijeme nadležnog upravnog tijela.

Utorak, Travanj 20, 2021 14:10

Danas je na Narodnom trgu koalicija Srcem za Zadar predstavila drugi dio programa za lokalne izbore pod nazivom "Upravljanje gradom i borba protiv korupcije". Na konferenciji za medije sudjelovao je kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić koji je naglasio kako je program koalicije program za upravljanje gradom čiji je smisao koordiniranje svih pozitivnih elemenata i snaga u gradu, odnosno svrha je, kako kaže, pokazati snagu poduzetništva, obrtništva i civilnog života.

Utorak, Travanj 20, 2021 09:38

Iako je najavio da se na svibanjskim izborima neće kandidirati za funkciju prvog čovjeka Grada Nina, jedan od najdugovječnijih hrvatskih gradonačelnika Emil Ćurko se predomislio. Umjesto odlaska u mirovinu, kako je to u vrijeme unutarstranačkih izbora HDZ-a u veljači najavljivao, 64-godišnji Emil Ćurko ipak ide u utrku po četvrti gradonačelnički mandat.

Utorak, Travanj 20, 2021 09:36

Hrvatska demokratska zajednica s provjerenim partnerima izlazi na predstojeće lokalne izbore u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Koalicijske ugovore sa županijskim i gradskim HDZ-om potpisali su predstavnici Hrvatske stranke prava, Stranke umirovljenika te Narodne stranke – Reformisti koji će imati svoje predstavnike na listama za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, a ujedno će pružiti snažnu potporu kandidatima za gradonačelnika i župana, Branku Dukiću i Božidaru Longinu.

Petak, Travanj 16, 2021 15:05

Premijer Andrej Plenković u petak je opovrgnuo bilo kakvu povezanost lokalnih izbora i reforme zdravstva ustvrdivši kako mu nije jasno otkud je u javnost došla takva teza, te ponovno istaknuo potrebu reforme, smanjivanja troškova, bolje kontrole i ušteda u zdravstvu.

Četvrtak, Travanj 15, 2021 14:45

Danas je, s početkom u 12 sati, na zadarskom Forumu koalicija "Srcem za Zadar" održala konferenciju za medije na kojoj je predstavljen prvi dio Programa za lokalne izbore pod nazivom "Gospodarstvo, zapošljavanje i razvoj".
Na konferenciji za medije sudjelovao je kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić, kandidat za zamjenika gradonačelnika Daniel Radeta, te Marijana Botić i Zdenko Jukić.

Četvrtak, Travanj 15, 2021 10:15

Šime Bolić, 43-godišnji profesor kineziologije, na sjednici Općinskog odbora HDZ Posedarje jednoglasno je izabran za kandidata za načelnika Općine Posedaje. HDZ je, podsjetimo, na izborima 2017. godine izgubio vlast koju je obnašao od osnivanja općine i 1993. godine.

Stranice