bih

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Lipanj 23, 2022 11:25

Predsjednik Zoran Milanović sazvao je danas tiskovnu konferenciju na Pantovčaku, s koje je zatražio da se pored Ukrajine i Moldavije, status kandidata za ulazak u Europsku uniju dade i Bosni i Hercegovini.

Subota, Svibanj 21, 2022 19:30

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u petak da se "teško može" promijeniti izborni zakon u Bosni i Hercegovini prije izbora na jesen, ali smatra da se do izbora treba usuglasiti način popune Doma naroda Federacije BiH. Grlić Radman je novinarima u središnjici HDZ-a rekao da se "teško može" izmijeniti izborni zakon u idućih pet mjeseci, ali smatra da se do izbora 2.

Ponedjeljak, Svibanj 16, 2022 15:43

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak da premijer Andrej Plenković zbog osobnih ambicija u institucijama EU-a ne želi podržati njegov stav da se pristupanje Švedske i Finske NATO-u uvjetuje izmjenama izbornog zakona u BiH. Milanović danima uporno ponavlja da bi Hrvatska trebala blokirati Finsku i Švedsku dok se ne izmijeni izborni zakon u BiH kako bi se spriječilo da brojniji Bošnjaci preglasaju tamošnje Hrvate.

Ponedjeljak, Svibanj 16, 2022 13:14

Potrebno je učiniti još jedan pokušaj kako bi se provela izborna reforma u Bosni i Hercegovini jer sadašnji izborni zakon ne jamči ravnopravnost konstitutivnih naroda, a to nije dobro za stabilnost zemlje, izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Ponedjeljak, Svibanj 9, 2022 18:30

Bivši trener i direktor Dinama Zoran Mamić bio je na ročištu na kojemu se odlučivalo o njegovom izručenju u Hrvatsku. Njegov odvjetnik Zdravko Rajić nakon ročišta je medijima rekao da nema uvjeta za izručenje.

Ponedjeljak, Svibanj 9, 2022 15:30

Katolici u Bosni i Hercegovini koji su u najvećem broju Hrvati suočeni su s dramatičnim smanjenjem njihova broja i njih je u toj zemlji sada tek oko 350 tisuća, upozorili su biskupi iz BiH u dokumentu naslovljenom kao promemorija o uspostavi pravde i društvene sloge koji je objavljen u ponedjeljak.

Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 14:00 1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Hrvatska "najkasnije sutra" ukinuti obaveznu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH.

"Vjerojatno ćemo i kao članica EU-a liberalizirati u određenoj mjeri režim prelaska granice kada su u pitanju i državljani EU-a i naše susjedne zemlje", rekao je Božinović.

zoran milanovic
Ponedjeljak, Veljača 11, 2013 00:00

Ne želimo sada s ratifikacijom izazivati hrvatsku desnicu. Sasvim sigurno ćemo potvrditi taj ugovor. To je u interesu Hrvatske, no pričekat ćemo s tim još neko vrijeme, rekao nam je izvor iz Kukuriku koalicije

Subota, Listopad 27, 2012 00:00

- Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju moglo bi se dogoditi da Hrvati koji žive uz državnu granicu, koja iznosi preko tisuću kilometara, zbog životne egzistencije izaberu RH a ne BiH za življenje što bi moglo dovesti do populacijske katastrofe - Dragan Čović

Ponedjeljak, Listopad 15, 2012 00:00

U izjavi komisije HKB-a "Iustitia et pax" ističe se da "ni jedna vlada i ni jedan predsjednik nemaju pravo odricati se od kopnenog ili morskog područja države" i da se granice ne mogu rješavati ni u kakvom paketu

Stranice