kazalište lutaka

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 19:15

Nakon niza zapaženih nastupa tijekom proteklih božićno- novogodišnjih blagdana Dječji zbor Kazališta lutaka Zadar „Tintilinić“  nastavlja intenzivno s probama i pripremama novih glazbeno-scenskih  izvedbi. Pod voditeljskom palicom Ive Mustać Klarić, zaljubljenice u  glazbu od najmlađih dana, koja je „Tintiliniće“ preuzela početkom  prošle godine od Davora Grzunova nakon njegova odlaska u mirovinu,  ovaj mali kazališni zbor sprema se za završnu glazbeno scensku priredbu.

Petak, Studeni 9, 2018 12:16

Jučer je u Kazalištu lutaka Zadar izvedena predstava "Puna  vreća želja" u režiji Ivana Kristijana Majića. Okosnica predstave je ekologija, nužnost uštede energenata i razvijanje ekološke svijesti kod mališana, shodno njihovoj dobi "upakirano" u dječji razumljivu priču koja  se događa u šumi punoj smeća te koju su odigrali Marta Haubrich, Ivana  Radić, Tibor Oreč i Anela Plančić.   

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 12:26

"Negdje drugdje", "Rukom", "Žena koja previše diše!", "Meridijan" i "Kaštanka" lutkarske su predstave koje su Zadrani i njihovi gosti imali priliku pogledati na 1. mediteranskom lutkarskom festivalu "Mediteraneo", u organizaciji Kazališta lutaka Zadar. Riječ je o festivalu na kojem je, za razliku od dosadašnje najmlađe publike, u prvom planu bila ona nešto starija, jer su ove predstave bile zapravo lutkarske minijature za odrasle. Zadar je tako od 1. do 4.

Petak, Ožujak 30, 2018 12:04

U sklopu suradnje grada Štipa i grada Zadra i Zadarske županije u Zadru će od 1. do 4. travnja 2018. godine boraviti ugledne makedonske znanstvenice i bibliotekarke, koje se bave promicanjem makedonskog jezika, književnosti, izdavaštva i bibliotekarstva.

To su dr.sc. Milena Ristova Mihajlovska, Blaga Spiridonova, direktorica Biblioteke „Goce Delčev“ u Štipu, Vilma Jovanova viša bibliotekarka i bibliotekarka Sonja Maneva.

Srijeda, Srpanj 4, 2012 00:00

Sada sam dobro, sinoć mi je u jednom trenutku ponestalo zraka i jednostavno nisam mogla disati. Kostim koji nosi Judita veoma je zahtjevan, radi se o tri haljine, oklopu, naglavku i kacigi. Strašno me to pogodilo, jako sam odgovorna prema svom poslu i meni je kazalište zakon, rekla je glumica Kazališta lutaka Zadar Gabrijela Meštrović-Maštruko jutro nakon otkazivanja predstave "Judita" koja je počela igrati u utorak navečer u sklopu 18. zadarskog kazališnog ljeta.