zupanijska skupstina

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 5, 2020 20:42

Klub vijećnika Akcije mladih i Mosta uputio je priopćenje u vezi zadnje sjednice Županijske skupštine odnosno Prijedloga programa javnih potreba za obavljanje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Naveli su kako je vladajuća većina pokazala potpuno nerazumijevanje vladajuće većine prema razlozima djelovanja Kluba vijećnika Akcije mladih i Mosta.

Utorak, Ožujak 3, 2020 15:36

Nakon što je predsjednik Županijske skupšine Željko Lončar nedavno podnio ostavku na to mjesto iz osobnih razloga danas je s 26 glasova - za, 11 - protiv i jednim suzdržanim na to mjesto izabrana Nevenka Marinović iz redova vladajućih.

Četvrtak, Listopad 31, 2019 14:46

Sjednica skupštine Zadarske županije održana u četvrtak, moglo bi se reći, protekla je bez većih "potresa", povišenih tonova i traženja stanki za razliku od prethodne dvije. Najzanimljiviji je kao i uvijek bio Aktualni sat koji se protegnuo na gotovo dva sata jer je za govornicu htjelo čak 17 vijećnika.

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 16:22

Nakon brojih opservacija na temu Prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Zadarske županije za 2018. godinu, a koje su bile iznesene na prošloj sjednici, a koje su neistinite, pogotovo ona da je Županija poslovala s manjkom. Mi odgovorno upravljamo s proračunom i vodimo brigu. Što se tiče nekakvih minusa, netko tko je to iznosio nije vidio da smo mi prefinancirali projekte iz svojih sredstava. Upravo su ti projekti usmjereni na razvoj županije.

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 12:06

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vladajući HDZ ne bi trebao imati problema s kvorumom, s obzirom da su održali sastanak sa svojim koalicijskim partnerima i zagladili odnose. Potvrđeno nam je ovo neslužbeno u HDZ-u, ali i izjavom predsjednika Županijskog odbora NHR-a, Dalibora Barešića, koji nam je prenio detalje njihove odluke.

Utorak, Lipanj 25, 2019 10:27

Jedno od pitanja na Aktualnom satu jučer održane sjednice Županijske skupštine bilo je i pitanje Vesne Sabolić iz Reformista vezano uz otočane koji su joj se požalili kako nemaju adekvatan pristup primjeren onima u većinom starijoj životnoj dobi jer  im je predalek put od trajekta do autobusa i izložen je svim vremenskim neprilikama te da autobusne linije nisu dobro usklađene,  na što joj je župan Božidar Longin odgovorio kako će sve to obići i  nastojati vidjeti o čemu se radi.

Ponedjeljak, Lipanj 24, 2019 17:41 1

Nakon što su zatražili stanku od pola sata, skupština Zadarske županije je prekinuta jer se nisu vratili vijećnici HDZ-a. Dnevni red od 42 točke, naprije je zapeo pri glasovanju o skidanju s dnevnog reda točke o prodaji zgrade na Kolovarama, kada je župan Božidar Longin rekao da ostaje pri njoj, da bi mu je glasovanjem skinuli baš, vijećnici njegovog kluba.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:09

Članovi SDP-a Radoslava Gregov, Josip Tičić i Robert Pelicarić održali su jučer u stranačkim prostorijama konferenciju za novinare, a povod je bila, kako su rekli, činjenica da je pressica jedina mogućnost da kažu što misle o nekim problemima u Zadarskoj županiji s obzirom na to da kao županijski vijećnici tu mogućnost nemaju na mjestu gdje bi trebali imati, a to je Županijska skupština.

Utorak, Svibanj 28, 2019 17:09

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar na jučer održanoj  sjednici otvorilo je jedinu prijavu pristiglu na natječaj za ravnatelja/icu  ove ustanove. Prijava je to aktualne v.d. ravnateljice Renate Peroš, potvrdila nam je Marina Dujmović Vuković, predsjednica UV Narodnog  muzeja Zadar.

Ponedjeljak, Travanj 22, 2019 12:46

Pred vijećnicima Skupštine Zadarske županije na sljedećoj  je sjednici odluka o prijenosu vlasništva Srednjoškolskog đačkog doma  Zadar na Medicinsku školu Ante Kuzmanića i Strukovnu školu Vice Vlatkovića. Čini se to zbog osiguravanja sredstava za obnovu Doma iz dostupnih fondova.

Stranice