graditeljstvo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
stanogradnja
Subota, Siječanj 3, 2009 00:00

Iako se kamatne stope ne povećavaju, ipak je popriličan i postojeći mjesečni iznos stambenog kredita. Naime, za kupnju stana od oko 60 metara četvornih, čija se vrijednost procjenjuje na oko 100.000 eura, ako je riječ o lokaciji negdje oko centra grada, a na rok otplate od 30 godina, uz kamatnu stopu od 6,3 posto treba izdvojiti oko 700 eura mjesečno, odnosno oko 4.500 kuna, kaže Ivo Moković

zgrada_stanovi_graditeljstvo
Utorak, Prosinac 16, 2008 00:00 1

Ni prošlotjedni sastanak u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, meni nije dao konkretne odgovore na pitanje što će biti s nama graditeljima u 2009.- rekao je Ivan Miličević iz Heresa. Mi nemamo rezerve za smanjivanje cijena, osim na pojedinim lokacijama, jer cijena zemljišta značajno utječe na cijenu stanova- rekao je Ivan Jurjević, direktor Vodoinstalacije; Ne očekujem da će na domaćem ili na ovom našem lokalnom tržištu doći do nekakvih značajnijih potresa, riječi su direktora Franta Tomislava Škare

constructa
Četvrtak, Studeni 20, 2008 00:00

Prvi Sajam gradnje i stanovanja Constructa svečano je otvoren u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Sajam je organiziran na prostoru triju manih, pomoćnih dvorana, a zanimljivo je da je to prvi veći sajam u Zadru, od još tamo davnih 60-tih i tadašnjeg sajma ribarstva u prostoru današnjeg Arsenala. Partneri sajma koji se organizira pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republke Hrvatske su Grad Zadar, Udruženje obrtnika Zadar, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar.

visnjik_5
Ponedjeljak, Studeni 17, 2008 00:00

U tri pomoćne dvorane Sportskog centra Višnjik, u tijeku su pripreme za prvi međunarodni sajam gradnje i stanovanja Constructa 2008. Od četvrtka do nedjelje, na oko 3.000 m/2 Zadranima i gostima će se predstaviti 63 izlagača iz Hrvatske, Njemačke, Poljske i Slovenije.

kalelargart
Četvrtak, Studeni 6, 2008 00:00

Ekološki stručnjaci i različiti «zeleni» aktivisti često ističu svoje nezadovoljstvo stanjem kakvo vlada u Hrvatskoj. Oni ne poriču visoke ocjene koje smo dobili od mnogih svjetskih tijela kao što je Yaleovo istraživanje ali kažu da takvim rezulatima doprinose više nerazvijena i uništena industrija te zastarjela, skoro pa tradicionalna poljoprivredna proizvodnja, a ne djelatna poitika zaštite okoliša. Pritom se odmah postavlja pitanje, kako ćemo se razvojem svojih gospodarskih reusra koji je neuptian nositi s tim zahtjevnim problemima.

relja
Četvrtak, Listopad 30, 2008 00:00

Grad Zadar je, kako smo ovih dana saznali, prije izvjesnog vremena prodao parking na Relji, onaj ograđeni preko puta Trgovinskoga centra, koji osim za parkiranje služi i za smještanje vozila koja svakoga dana podiže pauk. No, ovih je dana zatražio od komunalne tvrtke Obala i lučice da odmah isprazni prodanu lokaciju, da je oslobodi od automobila, ukratko da je što prije napusti. To nam je potvrdio i direktor Obala i lučica dipl. inž.

cerina2
Utorak, Listopad 28, 2008 00:00

visnjik
Četvrtak, Listopad 16, 2008 00:00

Zadar, kaže Romana Pleša, slovi i za jedno od najvećih gradilišta u RH

vijece_sdp
Četvrtak, Listopad 2, 2008 00:00 1

Gradska poglavarica za graditeljstvo Nives Kozulić odmah je prihvatila činjenicu da se dogodila greška i da je spremna zbog nje snositi sve moralne i materijalne posljedice, ako se dokaže da se tom greškom nekome pogodovalo, uključujući ostavku na mjesto poglavarice i ravnateljice Zavoda za prostorno planiranje

crvene_kuce_pos
Četvrtak, Rujan 25, 2008 00:00

Poglavarstvo Grada Zadra ovaj je tjedan potvrdilo listu reda prvenstva za stanove POS-a. Na listi su 154 kandidata za otprilike 60-tak stanova koji će se graditi na zadarskom predjelu Crvene kuće. Konačan broj stanova još nije utvrđen jer zgrada POS-a još nije ni isprojektirana.

Stranice