presuda

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 30, 2020 15:54

Općina Polača dobila je ovih dana presudu koja znači da joj, barem na neko vrijeme, ne prijeti gašenje. Naime, Visoki trgovački sud u Zagrebu poništio je presudu kojom je Općina morala isplatiti vrtoglavih platiti 4,7 milijuna kuna biogradskoj firmi Trgo prijevoz Peraić kao naknadu štete i to bez kamata. Sud je naložio da se ovaj postupak vraća na prvostupanjsko suđenje.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 15:20

Josip Rođak (55) jutros je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćnom presudom sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac Ivan Marković, osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina zbog kaznenog djela - pokušaja teškog ubojstva jer je 28. veljače prošle godine oko 6 sati ujutro bacio preko terase visine oko pet metara, jedno po jedno od svoje četvero malene djece u dobi od tri do sedam godina.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 12:05

Josip Rođak(55), monstruozni "otac" s Paga, danas je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju. Dakle, za svako od svoje četvero djece je dobio po osam godina zatvora, što je u konačnici određeno kao jedinstvena kazna u trajanju od 30 godina.

Uz kaznu dugotrajnog zatvora izrečena mu je i mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja.

Petak, Ožujak 13, 2020 22:29

Glasnogovornica Županijskog suda Dijana Grancarić danas je izvijestila novinare da je okončan dokazni postupak u suđenju protiv 55-godišnjeg Josipa Rođaka koji je lani svoje četvero djece bacio preko balkona pri čemu su nesretna djeca teško ozlijeđena.

Srijeda, Veljača 5, 2020 10:15

Bivši nogometaš NK Zadra i poduzetnik Jakov Surać, koji je u lipnju 2018. godine u Zadru pretukao novinara Hrvoja Bajla, suradnika Nacionala i vlasnika portala ZadarNews, na Županijskom sudu u Bjelovaru, kao drugostupanjskom u ovom slučaju, oglašen je krivim i osuđen na 10 mjeseci zatvora, piše Nacional navodeći je ova presuda pravomoćna i jedna od rijetkih kojom je zbog fizičkog obračuna s novinarem napadaču izrečena bezuvjetna kazna zatvora.

Četvrtak, Studeni 7, 2019 23:30

Višegodišnja borba sindikalista u Domu zdravlja Zadarske županije koji djeluju u sklopu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) isplatila se.

Utorak, Listopad 22, 2019 12:54

Zadarski Općinski sud presudio je kako je CHF ugovor potrošača ništetan. Nepravomoćno, Zagrebačka banka
mora vratiti 630.000 kuna, platiti još i zatezne kamate te 62.000 kuna sudskih troškova.

U konačnici sa zateznim kamatama, banka će potrošaču morati isplatiti preko milijun kuna, jer konverzija nije obeštećenje, objavila je danas na svojoj Facebook stranici Udruga Franak.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Četvrtak, Rujan 19, 2019 09:34

Nakon dvije godine suđenja danas će biti objavljena nepravomoćna presuda bivšem HDZ-ovu ministru i zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti i njegovim suradnicima za korupciju.
Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Gordana Mihela Grahovac presudu će objaviti u 13 sati.

Utorak, Srpanj 23, 2019 10:39

Sudac Trgovačkog suda u Zadru Tomislav Jurlina razriješio je mr.sc. Blaža Savića dužnosti stečajnog upravitelja Zadarkomerca d.o.o. u stečaju i novim stečajnim upraviteljem imenovao Antu Vukašinu. Istim rješenjem sudac je naložio Saviću da u roku od osam dana s novoimenovanim stečajnim upraviteljem obavi primopredaju na način da mu preda svu dokumentaciju i imovinu kojom tvrtka u stečaju raspolaže.

Utorak, Srpanj 16, 2019 11:28

Ustavni sud RH donio je dvije važne odluke. Ukinuo je presude kojima je dvoje sudaca dobilo ogromne odštete zbog duševnih boli izazvanih novinskim tekstovima. Ove odluke Ustavnog suda dolaze nakon što je Europski sud za ljudska prava kaznio Hrvatsku zbog previsoke odštete dosuđene jednom sucu. Riječ je o slučaju Narodnog lista kojeg je tužio sudac Boris Babić, te dobio 50 tisuća kuna kao naknadu štete zbog članka u kojem je kritiziran njegov rad.

Stranice