parking

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Srpanj 14, 2021 14:12

Dolaskom turističke sezone, Poluotok je opet pod najezdom »parking prekršitelja«. Da je ovo vječni problem koji se ponavlja iz godine u godinu, a naročito eskalira u ljetnim mjesecima kada udara turistička sezona, potvrdili su nam iz Prometnog redarstva Grada Zadra na čiji poziv reagiraju u Obali i lučicama.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 11:06

Nezadovoljni stanar Poluotoka i vlasnik osobnog vozila s povlaštenom parkirnom kartom, požalio nam se dopisom u kojem navodi kako se ovih dana stanovnici Poluotoka koji imaju povlaštene parkirne karte za drugu i prvu zonu, nalaze u nezahvalnoj situaciji.

Petak, Ožujak 27, 2020 20:00

Puste ulice koje su postale svakodnevna slika grada zbog sprječavanja širenja koronavirusa, nisu bile dovoljan razlog da se ukine plaćanje parkiranja u gradu koje je pod ingerencijom tvrtke »Obala i lučice« d.o.o.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 09:32

Parking Opće bolnice Zadar uskoro ide u naplatu. To nam je jučer potvrdio ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina.
- Odluka je donesena još prošle godine, ali se nije mogla realizirati zbog važećih odredbi Prostornog plana Grada Zadra. Promjenama Plana stvorit će se mogućnost naplate našeg parkinga. Tko će biti koncesionar, pokazat će natječaj, rekao je ravnatelj Čulina.

Nedjelja, Kolovoz 18, 2019 16:06

Redovito svako ljeto, pa i ovo, otvara se problem parkinga ispred zadarske Opće bolnice. Je li to bolnički, javni ili nekakav drugi parking - prije nekoliko dana su šakama pokušali jedan drugog uvjeriti nervozni vozači. Treba biti otvoren i reći da je to posljedica naplate parkinga na Poluotoku. Građani koji nemaju novca ili ne žele mjesečno plaćati skupe mjesečne parking-karte, sve više opterećuju rubne dijelove, tik do zone naplate.

Nedjelja, Kolovoz 18, 2019 15:43

Gradska tvrtka »Obala i lučice«, pod koju spada parking služba, ove jeseni kreće sa zamjenom najvećeg broja parking automata. Nova su postolja gotovo sva napravljena, preko 90 posto, a planirani rok finalizacije spomenutog projekta je u listopadu. Zamijenit će se 23 automata od koji će većina biti opremljena za prihvat kovanica, kartica i novčanica. Automati će se mijenjati na Poluotoku.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 18:13

Trebalo je strpljenja dok Hrvatske ceste završe radove na Liburnskoj obali. Privremeno rješenje stajališta turističkih autobusa na predjelu Foše nije se pokazala kao najsretnije, kazao je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, dodajući kakoje bilo primjedbi i sugestija, da bi na koncu UO preuzeo inicijativu i odgovornost rješavanja problema parkinga i naplate zaustavljanja turističkih autobusa.

Petak, Lipanj 21, 2019 12:15

Molimo za pomoć jer ovo je postalo nepodnošljivo. Već nekoliko godina smo u prosjeku svaki drugi dan u tjednu tijekom šest mjeseci žrtve noćnog divljanja motorima i automobilima. Više ne znamo što znači miran san, a većina nas radi, djeca idu u školu, vrtiće... Obavještavali smo policiju nebrojeno puta ali ovom paklu nema kraja, kažu nam stanari dijela Bilog briga i Bulevara koji stanuju nedaleko od trgovačkog centra u Ulici bleiburških žrtava.

Uzdaju se u institucije

Četvrtak, Travanj 4, 2019 13:22

I jučer su u redakciju Zadarskog lista, kao i obično, pristizali  brojni pozivi građana koji nam svakodnevno ukazuju na probleme koji  ih muče. U zadnje vrijeme najčešće kritike i primjedbe idu na račun zakrčenih prometnica na kojima se, po mišljenju mnogih, već predugo izvode radovi, a prizori tih gradilišta nerijetko djeluju prazno, bez radnika i  mehanizacije. Samo prepreke i znakovi zabrane prometa na izrovanim  površinama.

Ponedjeljak, Veljača 25, 2019 15:33

Zbog održavanja Karnevalića 057, sutra, u utorak 26. veljače  i prekosutra, u srijedu 27. veljače, od 8 do 10 sati, bit će zatvoreno parkiralište  na Branimirovoj obali.

Mališani će u karnevalsku povorku krenuti s Branimira, preko gradskog mosta, Narodnog trga, Kalelarge te će na kraju doći do Foruma gdje  će, kao i prijašnjih godina na pozornici pokazati zanimljive maske.

Stranice