afera remorker

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Rujan 11, 2017 11:44 1

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je počelo pripremno ročište na kojem bi se, među ostalim, trebao odrediti datum početka suđenja bivšem HDZ-ovom ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti u korupcijskim slučajevima Remorker i Prometna renesansa Hrvatske.

Utorak, Srpanj 11, 2017 17:21

Trojica suoptuženika bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete - Igor Premilovac, Josip Sapunar i Ivan Berket, u utorak su sporazumno osuđeni na godinu dana zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro nakon što su priznali sve Uskokove optužbe u tzv. HAC-ovu kraku afere Remorker.

Petak, Svibanj 6, 2016 00:00

Zbog neuredne dostave poziva bivšem čelniku HAC-a Mariu Lovrinčeviću zagrebački Županijski sud u petak nije raspravljao o optužnici protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

bozidar kalmeta
Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

Zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja i pomaganja u primanju mita USKOK je u petak podigao optužnicu protiv 13 osoba među kojima su kao prvookrivljeni navedeni Božidar Kalmeta (57), bivši ministar mora, prometa i infrastrukture i aktualni zadarski gradonačelnik, a kao drugooptuženi njegov nekadašnji tajnik Zdravko Livaković (52).

Utorak, Studeni 25, 2014 00:00

Dolazak lidera državne oporbe, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na proslavu Dana grada Zadra, bila je prilika i za blic konferenciju u predvorju HNK Zadar.

Svojim dolaskom potvrdio je podršku Božidaru Kalmeti te ocijenio kako je proširenje istrage u "aferi Remorker" na bivšeg ministar prometa, zadarskog gradonačelnika i potpredsjednika HDZ-a, u funkciji izborne kampanje.

svecana_zup0409_livakovic
Ponedjeljak, Listopad 28, 2013 00:00

Zdravko Livaković je nepuna tri tjedna prije uhićenja tvrtku D&Z d.o.o. s početnim kapitalom od 20 tisuća kuna s Davora Uglešića prepisao na svoje ime. Zašto je to učinio baš sada nagađa se. Po jednoj verziji priče bio je uvjeren kako je za njega prošla "opasnost", a po drugoj, znao je što mu se sprema, pa je na taj način želio poštediti prijatelja od mogućih neugodnosti

Utorak, Listopad 22, 2013 00:00 1

U HAC-u se ništa nije događalo bez znanja Kalmete i Livakovića, a Sapunar nije osoba koja bi pet minuta sjedila u zatvoru zbog drugog i očekujem da će za njim krenuti Livaković i Kalmeta, kaže Mijat Stanić

Ponedjeljak, Listopad 21, 2013 00:00 10

Božidar Kalmeta kaže da nije ništa znao o sumnjivim radnjama s novcem HAC-a, Livaković je nedostupan, a još se ne zna koga je zapravo prozvao Josip Sapunar. Tvrdnje sindikalnog povjerenika Stanića se ponavljaju dugo, a izostaje istraga na temelju tih tvrdnji. Zašto?