mons zelimir puljic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Travanj 4, 2021 11:54

Želimir Puljić, zadarski nadbiskup vjernicima je uputio Uskršnju čestitku punu mira i blagoslova, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Petak, Travanj 2, 2021 09:23

Na Veliki Četvrtak nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić je u katedrali sv. Stošije predvodio koncelebrirano misno slavlje posvete ulja, kojim se ujedno označio i završetak korizmenog vremena te se njime uvodi u Vazmeno trodnevlje. Ulju koje čovjek koristi za dobrobit svoga tijela, Bog daje i ulogu u duhovnom životu te ga čini sakramentalnim znakom Božjeg djelovanja u svijetu.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 15:00

1. Suvremeni izazovi za obitelj i društvo

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:04

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić uputio je u utorak uskrsnu čestitku u kojoj je naveo kako ćemo ove godine na prvu nedjelju mjeseca travnja, na samom početku proljeća, slušati izvješća o događaju Kristovoga Uskrsnuća.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 11:04

Nedjelja Muke Gospodnje- Cvjetnica, obilježena je jučer blagoslovom maslinovih grančica i misnim slavljem u katedrali sv. Stošije u Zadru koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Tradicijskim blagoslovom maslinovih grana znakovito se obilježava spomen na svečani Isusov ulazak u Jeruzalem, kada ga je židovski narod kličući dočekao s palminim i maslinovim granama, slaveći ga kao Mesiju koji će »izbaviti Izrael« od rimskoga jarma.

Utorak, Rujan 8, 2020 10:05

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je pismo povodom početka nove školske godine koje je naslovio »S mjerama predostrožnosti, rada, reda i molitve u novu školsku godinu!«.

Utorak, Siječanj 21, 2020 15:00

U povodu 30. godišnjice njegova biskupskog ređenja, koja se navršila 14. siječnja ove godine, razgovarali smo s mons. Želimirom Puljićem, zadarskim nadbiskupom i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije.
Oče nadbiskupe, za početak, u kakvoj obitelji ste odrasli, s koliko braće i sestara? Vi imate još jednog brata svećenika na službi u Americi? To odaje da je cijela Vaša obitelj bila pobožna.

Četvrtak, Listopad 31, 2019 11:33

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je ovih dana Župu sv. Petra i Pavla na otoku Sestrunju u pratnji poslužitelja Župe Sestrunj dr. don Zdenka Dundovića i svog tajnika don Damira Šehića. Nadbiskup je predvodio svečano misno slavlje na 30. nedjelju kroz godinu u crkvi Gospe od Zdravlja koja se nalazi u središtu mjesta na otoku gdje se služe mise tijekom godine, jer se ta crkva nalazi u blizini kuća župljana uglavnom starije populacije, a župna crkva sv.

Subota, Travanj 27, 2019 13:56

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u povodu svetkovine Uskrsa, koja se ove godine po julijanskom kalendaru proslavlja 28. travnja, zaželio je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskome Porfiriju, episkopu dalmatinskome Nikodimu i episkopu pakračko-slavonskome Jovanu i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom te svim vjernicima blagoslovljene  uskrsne blagdane.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:27

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u  utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima „s ljudima koji zbog  toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s  vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu  koju od milja zovu Naša Gospa“.

Stranice