koncertni ured zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 14, 2021 13:12

Svečano otvaranje bilo je u, nakon dugo vremena za javnost otvorenoj, crkvi sv. Krševana, gdje je ansambl za ranu glazbu Antiphonus pod ravnanjem Tomislava Fačinija izveo djela majstora polifonije Bacha i Monteverdija, uz domaće stare majstore Cecchinija, Jelića, uz poseban naglasak na Magnificat iz zbirke psalama Damjana Nembrija - koja je skladana u vrijeme dok je Nembri bio prior crkve sv.

Srijeda, Lipanj 2, 2021 12:31

Na posljednjem događaju Koncertne sezone Zadar 2020./2021. nastupit će Markus Stockhausen i Miroslav Tadić. Obojica su glazbenika, kao virtuozi na svojim instrumentima, izgradila bogate međunarodne karijere.

Nedjelja, Svibanj 23, 2021 14:00
Sinoćnjom objavom nagrada završeno je 12. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova Zadar. Međunarodno prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jasenka Ostojić (predsjednica, Hrvatska), Tomislav Fačini (Hrvatska), Viktorija Čop (Hrvatska), Karmina Šilec (Slovenija) i Csaba Kutnyánszky (Mađarska) ocijenilo je nastupe zborova i objavilo nagrade.
 
Četvrtak, Svibanj 20, 2021 14:45

U Ciklusu Zadarskog komornog orkestra u ponedjeljak, 24. svibnja 2021.
nastupa poljski virtuoz na kontrabasu Sławomir Grenda, a za dirigentskim pultom bit će zagrebački dirigent i violončelist Pavle Zajcev. Koncert će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta od 20 sati, a ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se rezervirati na e-mail info@kuzd.hr ili telefon 023 62 77 62.

Utorak, Svibanj 18, 2021 11:02

U Koncertnoj dvorani braće Bersa, u Kneževoj palači, jučer je na konferenciji za medije predstavljen program ovogodišnjeg 12. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova Zadar, koje će se, nakon što zbog pandemije nije održan dvije godine, po posebnim epidemiološkim smjernicama održati u petak 21. i subotu 22. svibnja. Konferenciju su vodili Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Tomislav Košta, umjetnički ravnatelj natjecanja i predsjednik Upravnog vijeća Igor Cecić.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 14:52

Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, s pet godina se s obitelji seli na Korčulu, malo prije Domovinskog rata, u Smokvicu, rodni kraj svog oca. Od najmlađih je dana osjećao posebnu ljubav prema glazbi, majka ga je učila svirati klavir, a vikendima je putovao u Split na satove klavira i solfeggia.

Srijeda, Travanj 7, 2021 09:31

- Djeca otkrivaju Kneževu palaču novi je projekt namijenjen zadarskoj predškolskoj djeci, u želji da im se na zanimljiv način približi glazba i kulturna baština. Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar i Narodnog muzeja Zadar, koji je ostvaren u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa i Gradskom glazbom Zadar.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 14:15

Dvojica istaknutih mladih glazbenika - orguljaš Mihovil Buturić, Zadranin kojeg je glazbenički poziv odveo na studij u Zagreb, Graz i Beč uz brojne koncerte u zemlji i inozemstvu, te zagrebački violinist Martin Krpan, koji je s nepune 23 godine zasjeo na mjesto prve violine Zagrebačkog kvarteta u stotoj godini postojanja tog najstarijeg hrvatskog glazbenog ansambla - predstavit će se 8. travnja u katedrali sv.

Utorak, Ožujak 23, 2021 15:00

U okviru manifestacije »Zadar čita«, koju Gradska knjižnica Zadar održava od 2008. godine, Koncertni ured Zadar će na ovogodišnju središnju temu - pitanje »Zašto je dobro čitati bajke?« - odgovoriti organiziranom projekcijom simfonijske bajke »Petar i vuk« za djecu zadarskih vrtića.

Petak, Ožujak 19, 2021 09:43

Koncertni ured Zadar u okviru ciklusa Klub u Kneževoj u Zadar premijerno dovodi mladu hrvatsku glazbenu zvijezdu Lanu Janjanin.

Koncert će se održati danas, 19. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Tim smo povodom razgovarali sa simpatičnom glazbenicom koja je otkrila svoje prve glazbene korake, govorila o odnosu prema glazbi te posebnosti zadarskog koncerta.

Stranice