koncertni ured zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 14:52

Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, s pet godina se s obitelji seli na Korčulu, malo prije Domovinskog rata, u Smokvicu, rodni kraj svog oca. Od najmlađih je dana osjećao posebnu ljubav prema glazbi, majka ga je učila svirati klavir, a vikendima je putovao u Split na satove klavira i solfeggia.

Srijeda, Travanj 7, 2021 09:31

- Djeca otkrivaju Kneževu palaču novi je projekt namijenjen zadarskoj predškolskoj djeci, u želji da im se na zanimljiv način približi glazba i kulturna baština. Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar i Narodnog muzeja Zadar, koji je ostvaren u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa i Gradskom glazbom Zadar.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 14:15

Dvojica istaknutih mladih glazbenika - orguljaš Mihovil Buturić, Zadranin kojeg je glazbenički poziv odveo na studij u Zagreb, Graz i Beč uz brojne koncerte u zemlji i inozemstvu, te zagrebački violinist Martin Krpan, koji je s nepune 23 godine zasjeo na mjesto prve violine Zagrebačkog kvarteta u stotoj godini postojanja tog najstarijeg hrvatskog glazbenog ansambla - predstavit će se 8. travnja u katedrali sv.

Utorak, Ožujak 23, 2021 15:00

U okviru manifestacije »Zadar čita«, koju Gradska knjižnica Zadar održava od 2008. godine, Koncertni ured Zadar će na ovogodišnju središnju temu - pitanje »Zašto je dobro čitati bajke?« - odgovoriti organiziranom projekcijom simfonijske bajke »Petar i vuk« za djecu zadarskih vrtića.

Petak, Ožujak 19, 2021 09:43

Koncertni ured Zadar u okviru ciklusa Klub u Kneževoj u Zadar premijerno dovodi mladu hrvatsku glazbenu zvijezdu Lanu Janjanin.

Koncert će se održati danas, 19. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Tim smo povodom razgovarali sa simpatičnom glazbenicom koja je otkrila svoje prve glazbene korake, govorila o odnosu prema glazbi te posebnosti zadarskog koncerta.

Srijeda, Travanj 29, 2020 20:28

Četvrta Digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar donosi nam još jednu poslasticu, premijerni hrvatski nastup violinista Ereza Ofera, koncertmajstora Berlinskog radijskog orkestra (Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin), koji je nastupio uz pijanisticu Elisavetu Bluminu.

Utorak, Travanj 7, 2020 11:13
Koncertni ured Zadar kreće s programom digitalnih matineja, na kojima će svakog četvrtka u 11 sati, počevši od 9. travnja, na svom YouTube kanalu objavljivati probrane snimke koncerata iz svoje arhive.

Prva na rasporedu je Šesta simfonija slavljenika Ludwiga van Beethovena u izvedbi Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem Ivana Repušića s Glazbenih večeri u sv. Donatu 2016. godine. 

Utorak, Listopad 1, 2019 13:28

Franz von Suppé i Koncertni ured Zadar vas pozivaju na natjecanje kreativnih glazbenika Kneževa unplugged. Franz von Suppé je skladatelj s važnim mjestom u povijesti glazbe, otac bečke operete, koji je rođen u Splitu, a od druge godine života do završetka gimnazije živio je u Zadru, odakle je otišao u Beč gdje je postao slavan.

Četvrtak, Siječanj 17, 2019 20:00

Koncertni ured Zadar od početka ovog mjeseca ima novu  ravnateljicu. Dinu Bušić zamijenila je gitaristica Melita Ivković. Melita  Ivković rođena je 1976. godine u Zadru, gdje završava osnovno opće i  glazbeno obrazovanje. Srednje glazbeno obrazovanje završila je 1994.  godine na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu. Iste godine upisuje  studij gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirala 1998. godine.

Utorak, Studeni 6, 2018 15:30

Nakon koncerta bivših učenika Glazbene škole Blagoje Bersa održanog u petak 2. studenog,  bogati niz događanja nastavlja se u  sljedeći petak 9. studenog u 20 sati kada će u Klubu u Kneževoj nastupiti kvintet Gadjo Manouche. Ovaj kvintet čine Radovan Bjelajac (violina), Ivan Grgić-Špiro (gitara), Franjo Stojaković (klarinet), Mario Žuvela  (kontrabas) i Krešimir Tomić-Bonzo (gitara).

Stranice