oneciscenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Prosinac 6, 2010 00:00

Kako je ovo krško tlo mazut je pronašao put i već godinama izlazi u Zrmanju. Prije je zagađenje bilo strahovito, sve je bilo crno, a sada taj mazut izbija samo nakon velikih kiša i u manjim količinama - Šime Maričić

Srijeda, Prosinac 1, 2010 00:00

Unatoč tvrdnjama ekologa kako postoji nezanemariva vjerojatnost da je Zrmanja zamućena posljedicom curenja i/ili prelijevanja natrijeve lužine iz bazena u odgovorima koje smo dobili iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stoji kako lužina i mulj nisu izašli iz bazena. Naime, na pitanje je li proveden nadzor nad sanacijom i izvodi li se ona kvalitetno iz Fonda nam je stigao odgovor kako se zbog velike količine oborina vrši prepumpavanje.

ilkic_dunav
Ponedjeljak, Listopad 11, 2010 00:00

Osječki vodno-gospodarski odjel Hrvatskih voda izvijestio je danas kako do sada obavljene analize uzoraka vode Dunava kod Batine nisu pokazale nikakvo onečišćenje, koje bi došlo iz Republike Mađarske kao posljedica ekološke katastrofe u tamošnjoj Tvornici za preradu aluminija.

adria
Utorak, Kolovoz 25, 2009 00:00

Upravo zbog nemogućnosti izgradnje uređaja za predobradu otpadnih voda i to uslijed izvlaštenja zemljišta na kojem se uređaj nalazi, Adria d.d. je s predstavnicima Lučke uprave Zadar, Odvodnje d.o.o., Državne vodopravne inspekcije i Hrvatskih voda sazvala sastanak

adria1
Subota, Srpanj 26, 2008 00:00

Ni dolazak inspekcije u pogon zadarske Adrije nije spriječio novo onečišćenje mora u subotu ujutro. Naime, kupači su ostali šokirani kad su nakon svega ponovno došli pred more na Punti Bajlo na kojem je plutala masna mrlja s pratećom drvnom građom.