požari

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 30, 2017 21:53

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, nakon što je u povodu obilježavanje 10. obljetnice Kornatske tragedije bila na otoku Kornatu na kojem je 12 vatrogasaca pod i dalje nerazjašnjenim okolnostima stradalo 30. kolovoza 2007. godine, obišla je požarišta u Benkovcu.

Petak, Kolovoz 25, 2017 20:19 1

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je u petak osudilo optužbe koje su se pojavile u dijelu medija, kako u novinarskim uradcima tako i u komentarima čitatelja te na društvenim mrežama prema kojima tjednik Novosti koje izdaje Srpsko narodno vijeće (SNV), potiče na podmetanja požara koji su uništili ogromne šumske površine i zaprijetile mnogim naseljima, posebno u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 08:56

Požar na Biokovu, na južnim padinama istočno od vrha Šibenik, izazvan udarom groma prije tri dana, i dalje se razbuktava.

Gori manji dio šume takozvanog crnog bora i nisko raslinje te visoke naslage trave i borovih iglica na nepristupačnom terenu na 1400 metara nadmorske visine gdje nema nikakve pristupne ceste, već samo loš pješački put.

Srijeda, Kolovoz 23, 2017 08:55

Radi velikih i brojnih požara koji su posljednjih dana zahvatili Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju, u jednom trenutku je bio obustavljen promet na autocesti, a sada radi velike količine dima, na A-1 između čvorova Benkovac i Skradin vozi se uz ograničenje brzine od 100 kilometara na sat, zbog moguće smanjene vidljivosti, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Utorak, Kolovoz 22, 2017 19:32

Protupožarne Zračne snage iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u Zemuniku u utorak tijekom cijelog dana angažirane su na gašenju požara u Dalmaciji.

Požarište Kistanje-Đevrske spojilo se s onim u naselju Ostrovica kod Lišana Ostrovičkih u jednu vatrenu frontu i zračne snage ulažu maksimalne napore u obrani naselja i kuća, priopćeno je kasno popodne iz Ministarstva obrane RH.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 09:21

Zbog požara u Dalmaciji uzbuna je dignuta za vatrogasce iz cijele Hrvatske, rekao je Slavko Tucaković, predsjednik hrvatske vatrogasne zajednice na sastanku kriznog stožera održanom rano jutros u Maloj vijećnici Zadarske županije.

Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017 21:34

Vatreni obruč oko Benkovca. Dim posvuda... Kanaderi i Airtractori redali su se naizmjence i vodu uzimali u Gaženici.

- Pogledajte ovo! Kuće će nam izgorjeti, a samo dva, tri kamiona. Gdje  su kanaderi? Znam da gori posvuda, ali tko može dozvoliti da sve izgori,  očajno je vikao mještanin Pristega.

Malo južnije, u smjeru Vrani, u Miranjama Donjim, vatra je u najkritičnijem trenutku došla na 30-ak metara od prvih kuća.

Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017 15:40

Veliki požar koji je u nedjelju navečer krenuo kod Turnja u ponedjeljak ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017 13:33

Zbog požara za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Zadar II i Šibenik, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je od 11 sati za sva vozila, vozi se uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50: Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.

Srijeda, Kolovoz 9, 2017 14:13

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), danas angažirane su od ranog jutra u gašenju dva požara kod Gračaca. Na prvom požarištu Otrić – Zrmanja Vrelo požar gase dva helikoptera Mi-8 MTV, dok na požarištu Palanka-Pribudić kod Gračaca djeluju dva Canadaira CL-415.

Stranice