renata peros

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 3, 2018 15:10

Etno dani su već postali tradicionalna kulturna manifestacija u organizaciji našeg Etnološkog odjela, a tematski su vezani uz tradicijsku kulturu sjeverne Dalmacije.

Srijeda, Rujan 20, 2017 11:50 1

Nakon što je za voditeljicu Službe za održavanje kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače i Službe za marketing i Odjela za marketing i odnose s javnošću izabrana mr.sc. Lorena Peroš, nije trebalo dugo čekati na reakcije javnosti. Naime, kako ona nosi prezime ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, koji je raspisao natječaj za navedeno mjesto, pa je to odmah bio alarm za nepotizam.

Utorak, Rujan 19, 2017 10:52

Po završetku natječaja, te nakon obavljenog intervjua, izabrana je osoba koja će koordinirati poslove u Kneževoj palači. Programe za Kneževu palaču, kao i za sve odjele Narodnog muzeja Zadar donose ravnateljica i stručni kolegij muzeja.

Utorak, Srpanj 4, 2017 15:35

Prigodni program održat će se navečer, s početkom u 21.30 sati, kada će u atriju Kneževe palače nastupiti Edvin Liverić i Merima Ključo. Ujedno će se održati video projekcija

Subota, Kolovoz 1, 2015 00:00 1

Dugo izložbeni prostor likovne galerije Višeslav I multimedijalne dvorane u Baroknoj kući nisu bili tako puni kao u četvrtak navečer  za vrijeme trajanja otvorenja izložbe zadarskog župana Stipe Zrilića  pod nazivom "Igra boja".

Petak, Rujan 12, 2014 00:00

Nakon što je župan prihvatio polugodišnje programsko i financijsko izvješće Narodnog muzeja Zadar, pohvalivši rad ove ustanove i njezine ravnateljice Renate Peroš, njoj je jučer produžen mandat na još četiri godine.

Srijeda, Siječanj 18, 2012 00:00

Utorak, Siječanj 3, 2012 00:00

Naš najveći uspjeh u 2011. godini postigli smo uređenjem i otvaranjem izložbenih prostora u prizemlju Kneževe palače. Naime, u nedostatku izložbenog prostora našeg Muzeja, a taj je problem prisutan već godinama, te ne želeći čekati potpuno ostvarenje projekta Baštinskog muzeja što će potrajati još neko vrijeme, mi djelatnici Muzeja, zajedno s arhitektima i Gradom Zadrom početkom smo godine okupili građevinske i druge tvrtke koje su donirale materijal i dobrovoljnim radom pristupile uređenju privremenih izložbenih prostora u prizemlju Kneževe palače prema projektu arhitekata Ive Letilović i Igora Pedišića

Srijeda, Siječanj 26, 2011 00:00

Prošle godine pripremili smo 2500 ulaznica, a na kraju smo morali podijeliti i druge dijelove ulaznica, tako da je na kraju kroz naš muzej prošlo više od pet tisuća posjetitelja. Ove godine pripremili smo sedam tisuća ulaznica, kazao je Fadić. Gluščević je, pak, napomenuo kako su u Arheološkome optimistično pripremili 9999 ulaznica, a u svim muzejima nadzirat će se ulaz u muzeje, tako da će već u 23 sata biti poznati podaci o broju posjeta

Utorak, Siječanj 11, 2011 00:00

S obzirom da zbog nedostatka izložbenog prostora Muzej oko 60.000 vrijednih muzejskih predmeta čuva u svojim depoima Baštinski je muzej naš prioritet. Projekt je pri kraju i predstoji nam parcijalno prijavljivanje na europske fondove. Taj bi muzej bio pokretač cijelog kulturnog života ove regije, kazala je Peroš

Stranice