kosovo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 29, 2011 00:00

Na zahtjev Srbije, a uz golemu diplomatsku pomoć Rusije i Kine, za jučer popodne po lokalnom vremenu zakazane su konzultacije Vijeća sigurnosti UN-a o prilikama na Kosovu iza zatvorenih vrata

Četvrtak, Srpanj 28, 2011 00:00

Jedan pripadnik kosovskih specijalaca, Enver Zumberi, koji je u sukobu sa Srbima kod Zubinog Potoka ustrijeljen u glavu, preminuo je u bolnici. Još jedan specijalac teže je ozlijeđen u eksploziji bombe, ali život mu nije ugrožen

boris tadic
Četvrtak, Kolovoz 26, 2010 00:00

Predsjednik Srbije navodno će postaviti tri uvjeta - eksteritorijalnost manastira, poseban status za Srbe na jugu i faktičko priznanje statusa quo na sjeveru Kosova

Petak, Srpanj 23, 2010 00:00

Kosovskom deklaracijom nije kršeno međunarodno pravo - presudilo je deset sudaca dok su četiri suca bili protiv

albanci
Ponedjeljak, Veljača 22, 2010 00:00

Drugu godišnjicu nezavisnosti Kosova sinoć su, s malim zakašnjenjem, obilježili i zadarski Albanci. Udruga Albanaca Zadarske županije organizirala je manifestaciju na kojoj se skupilo 150 članova iz cijele županije, a uz večeru zabavljala ih je i grupa Šota iz Rijeke, koja svira albansku narodnu glazbu. Svoj dolazak je najavio i Agim Čeku, najpoznatiji zadarski Albanac, sudionik Domovinskog rata i političar koji je dao veliki doprinos za nezavisnost Kosova.

kosovo
Srijeda, Veljača 18, 2009 00:00

ahtisaari
Petak, Listopad 10, 2008 00:00

Norveški odbor za dodjelu Nobelove nagrade ovogodišnju je nagradu za mir odlučio dodijeliti Marttiju Ahtisaariju za iznimne napore koje je, zauzimajući se za rješavanje međunarodnih sukoba, poduzimao tijekom više od tri desetljeća na nekoliko kontinenata.

Njegovi su napori pridonijeli mirnijem svijetu i "bratstvu među narodima" u dugu Alfreda Nobela, stoji u objašnjenju nagrade koje je objavio Norveški odbor za dodjelu Nobelove nagrade.

helikopter
Četvrtak, Listopad 2, 2008 00:00

Ovih se dana u nekim medijima pojavila informacija da će put Afganistana i četiri novonabavljena helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi 171 Š.

Podsjetimo, Hrvatskoj je od Rusije, na konto kliriniškog duga, isporučeno 10 novih helikoptera ovog tipa. Njihova "prekomanda" u Afganistan bila bi vojnički opravdana, tim više što će hrvatski kontingent uskoro porasti, a nije loše imati vlastite helikoptere za tzv. vertikalan manevar.

ceku1
Subota, Rujan 6, 2008 00:00

- Kosovo jest nezavisno, ali ga treba pospremiti. Mislim da još mogu pomoći i da me Kosovo treba. Nisam zbog nekih političkih ambicija na Kosovu, ali osjećam da me tamo ljudi trebaju. S druge strane, Zadar je moj grad i tu je sve rečeno. Zato se u njemu ne bojim, ne hodam u pratnji tjelohranitelja, jer je to moj grad, kaže Čeku