sveuciliste u zadru

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Listopad 5, 2021 10:31

Počasni doktorat znanosti, doctoris honoris causa, ove je godine Sveučilište u Zadru dodijelilo maestru Ivanu Repušiću. Riječ je o jednom od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije, koji je svojim umjetničkim ostvarenjima umnogome zadužio zadarsku i hrvatsku kulturnu javnost, istaknuto je u odluci Senata Sveučilišta u Zadru, koja je donesena 28. rujna ove godine.

Petak, Listopad 1, 2021 13:29

U radnom posjetu Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru ovog tjedna boravilo je parlamentarno izaslanstvo Slovačke Republike, u kojemu su bili saborski zastupnici i članovi Skupine prijateljstva s Republikom Hrvatskom Patrik Linhart, Igor Kašper i Jana Vaľová, ujedno predsjednica SPHR.

Ponedjeljak, Rujan 27, 2021 11:54

U 19. stoljeću glazbeni život Zadra bio je bogat i raznovrstan, ukorak s europskim središtima. Gotovo fantastično zvuči da je u to vrijeme Puccinijeva La bohème izvedena samo godinu dana nakon premijere u Torinu te da je Zadar imao skladatelje koji se nisu izvodili u lokalnoj sredini, nego po cijeloj Dalmaciji, u Dubrovniku, Italiji, Europi, pa čak i u Americi. Tijekom sedamdesetak godina u 19.

Petak, Rujan 24, 2021 13:49

Na Sveučilištu u Zadru danas je otvoren međunarodni znanstveni skup „Novi Direktorij za katehezu – Izazov katehezi i pastoralu danas“ , na kojemu će znanstvenici iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Španjolske i Italije raspravljati o ovom dokumentu kojega je odobrio papa Franjo, a koji donosi opće evangelizacijske norme za župnike i katehete.

Subota, Rujan 18, 2021 15:40

Na Sveučilištu u Zadru danas su u dvije odvojene promovije diplomu magistra struke primila 194 promoventa. Višegodišnja upornost, usmjerenost na ciljeve koji su postavljeni prije nekoliko godina, odgovornost prema samima sebi, roditeljima i prijateljima, prihvaćanje učenja i znanja kao vrijednosti, dovelo ih je do današnjeg dana u kojemu su promovirani u magistrice i magistre.

Petak, Rujan 17, 2021 13:21

Na ovogodišnjoj proslavi Dana Sveučilišta prvi put je kao znak priznanja bila uručena posebna staklena plaketa s rozetom kao novim logom. Prvu staklenu plaketu je dobio prof. dr. sc. Damir Magaš, prvi rektor Sveučilišta u Zadru, koji je promoviran u zvanje professor emeritus.

Petak, Rujan 17, 2021 12:30

Na Sveučilištu u Zadru jučer je s tvrtkom Strabag d.o.o. potpisan ugovor o rekonstrukciji i sanaciji zgrade stare Tehničke škole. Nakon što je dao najnižu ponudu u postupku javne nabave, koja je ocijenjena najkvalitetnijom, Strabag je izabran za izvođača radova. Ugovor su jučer potpisali rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, prokurist Strabaga Krešimir Bošnjak i tehnički voditelj Marin Knežević.

Srijeda, Rujan 8, 2021 12:59

Program Dies academicus 2021. - Dan Sveučilišta u Zadru zaključen je u utorak dodjelom nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima ovog sveučilišta. Nagrada je dodijeljena djelatnicima koji su se u prošoj akademskoj godini istaknuli izvrsnošću u svome radu, studentima s najvišim prosječnim ocjenama te vrhunskim postignućima u izvannastavnim aktivnostima.

Utorak, Rujan 7, 2021 12:57

Dan Sveučilišta u Zadru ove godine iznimno se obilježava u rujnu, nakon odgode zbog loših epidemioloških okolnosti u ožujku. Program Dies academicus 2021. započeo je u subotu, 4. rujna svečanom promocijom doktora znanosti i sveučilišnih specijalista, a nastavio se u nedjelju svečanim koncertom u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija gdje su nastupile Snježana Rucner (violončelo), Martina Jembrišak (harmonika) i Zadarski kvartet klarineta. Jučer je nakon svete mise u kapeli sv.

Subota, Kolovoz 28, 2021 11:00

Tema posljednjeg dana ovogodišnje 23. Ljetne akademije, koju organiziraju Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Sveučilište u Zadru i Opća bolnica Zadar, bila je svjetski priznata Marte Meo metoda obrazovnog savjetovanja, koju je razvila nizozemska savjetnica za obrazovanje Maria Aarts, koja je ovom prilikom i posjetila Zadar.

Stranice