misa

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Prosinac 25, 2021 10:30

Papa Franjo je u petak na tradicionalnoj božićnoj večernjoj misi u bazilici Svetog Petra u Rimu pozvao vjernike da budu ponizni i da se okrenu malim, svakodnevnim stvarima.

Oko 2000 ljudi, prema vatikanskoj tiskovnoj službi, nazočilo je pod maskama ovoj misi uz poštivanje potrebnog razmaka. 

Petak, Prosinac 24, 2021 15:30
Misu polnoćku na Badnjak, u petak 24. prosinca, s početkom u 21,00 sat, u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.
 
Svečano misno slavlje na svetkovinu Božića, u subotu 25. prosinca, s početkom u 11,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.
 
Nedjelja, Srpanj 25, 2021 13:00

Blagdan sv. Marije Magdalene u četvrtak 22. srpnja svečano je proslavljen u mjestu Sveta Marija Magdalena gdje se nalazi crkvica Sv. Marije Magdalene iz 10. st. Svečano misno slavlje u toj crkvici predvodio je fra Nikica Devčić, župni vikar župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra, koji je rodom iz Devčić Drage, obližnjeg mjesta Svete Marije Magdalene.

Petak, Svibanj 7, 2021 15:00

Blagdan Svetog Trna, papinskom Autenticom potvrđene relikvije Trna koji je bio na glavi raspetoga Isusa Krista kada je naš Spasitelj na križnom putu i Golgoti podnio muku za otkupljenje svijeta, proslavljen je u utorak 4. svibnja u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu. Večernje misno slavlje u paškoj župnoj crkvi predvodio je paški sin don Dario Tičić, župnik župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru.

Nedjelja, Travanj 11, 2021 15:00

Papa Franjo otišao je u nedjelju iz Vatikana kako bi predvodio misu u crkvi u Sassiji sa zatvorenicima, izbjeglicama i medicinskim osobljem na Svetkovinu Božjeg milosrđa. 

Misu u crkvi Svetog duha u Sassiji, nedaleko od Vatikana, slavio je pred oko 80 ljudi koliko je dopušteno mjerama protiv pandemije koronavirusa. 

Četvrtak, Travanj 8, 2021 14:45

Na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću, služena je misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata župe sv. Mihovil Lišane. Misno slavlje predvodio je župnik fra Božo Mandarić u koncelebraciji s fra Branimirom Šegotom. Bilo je lijepo vidjeti zajedno mještane Vukšića, Lišana Ostrovičkih, Bulića, Provića i Ostrovice, kako su zajedno sabrani u Kristu molili za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata.

Utorak, Travanj 6, 2021 12:00

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, i ove godine protekao je u pandemijskim uvjetima, doduše znatno blažim. Pandemija je promijenila život pa i slavljenje Uskrsa.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 14:00

Blagdan Cvjetnice ili Nedjelje Muke Gospodinove u ozračju pandemije koronavirusa dočekan je u nadi vjere i iščekivanja radosti najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.
- Usprkos koroni i brzom tempu života tradicija koja prati blagdan Cvjetnice prenosi se s koljena na koljeno i nikad neće prestati, kazao je Božo Dijan Makac iz Sukošana, pred početak crkvenog obreda.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 11:04

Nedjelja Muke Gospodnje- Cvjetnica, obilježena je jučer blagoslovom maslinovih grančica i misnim slavljem u katedrali sv. Stošije u Zadru koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Tradicijskim blagoslovom maslinovih grana znakovito se obilježava spomen na svečani Isusov ulazak u Jeruzalem, kada ga je židovski narod kličući dočekao s palminim i maslinovim granama, slaveći ga kao Mesiju koji će »izbaviti Izrael« od rimskoga jarma.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 13:00

Na svetkovinu sv. Josipa u petak 19. ožujka u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru, koncelebrirano večernje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Stranice