aktualni sat

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 25, 2019 10:27

Jedno od pitanja na Aktualnom satu jučer održane sjednice Županijske skupštine bilo je i pitanje Vesne Sabolić iz Reformista vezano uz otočane koji su joj se požalili kako nemaju adekvatan pristup primjeren onima u većinom starijoj životnoj dobi jer  im je predalek put od trajekta do autobusa i izložen je svim vremenskim neprilikama te da autobusne linije nisu dobro usklađene,  na što joj je župan Božidar Longin odgovorio kako će sve to obići i  nastojati vidjeti o čemu se radi.

Petak, Svibanj 17, 2019 16:14

Kristijan Kovačević, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću  Grada Zadra na Aktualnom satu Sjednice GV-a predložio je da Grad Zadar pridonese kupnji ultrazvučnog aparata za najmlađe neurološke pacijente na zadarskom Odjelu pedijatrije te je zamolio gradonačelnika  Branka Dukića da pribavi broj računa na koji bi svi vijećnici uplatili donaciju, a konkretno predložio je da se odreknu naknade barem za tekući  mjesec ustvrdivši da ju nisu ni zaslužili.

Petak, Svibanj 17, 2019 11:48

Na jučerašnjem Aktualnom satu Gradskog vijeća Zadra vijećnik SDP-a Jure Zubčić predložio je gradonačelniku Branku Dukiću da  on i trojica njegovih prethodnika – Živko Kolega, Zvonimir Vrančić i  Božidar Kalmeta, solidarno plate 1,6 milijuna kuna štete za izgubljeni  sudski spor Grada Zadra protiv iseljenika s otoka Oliba, koji su tamo  htjeli izgraditi dom za starije kao mjesto gdje bi neki od njih proveli ostatak života po odlasku u mirovinu.

Srijeda, Travanj 3, 2019 22:44

Na današnjem Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Kristijan Kovačević ukazao je na katastrofalnu situaciju u Ulici Nikole Šopa istaknuvši kako su tamošnji stanovnici ogorčeni i kako se u jednom dijelu te prometnice jedva automobilima "probijaju" prema Ulici Akcije Maslenica. Pročelnik Dujela odgovorio je kako je u izradi projekt za dio te prometnice u dijelu gdje je ona sužena, a koji predstavlja problem u nesmetanom prometovanju posebice teretnih vozila.

Srijeda, Travanj 3, 2019 15:39

Pitanjem gradskog vijećnika Akcije mladih Antonija Bausa o rekonstrukciji Ulice Nikole Šubića Zrinskog započeo je današnji Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Zadra. 

Baus je pitao gradonačelnika tko je projektant tih radova, koliko je trajalo ishođenje dokumentacije i je li napravljena prometna studija kojom se opravdava rušenje rotora i gradnja semaforiziranog raskrižja, a ukazao je i na loše rješenje za nogostup uz tu četverotračnu cestu.  

Utorak, Siječanj 29, 2019 15:31

Aktualni sat današnje sjednice zadarskoga Gradskog vijeća protegao se na skoro dva sata, s time da je prva točka dnevnog reda prebačena prije samog aktualca. Tako je u ime Mandatnog povjerenstva Rade Šimičević pročitao izvješće ovog tijela o prestanku obavljanja mandata vijećnika SDP-a Darka Vrdoljaka, koji je na dužnost člana Gradskog vijeća podnio ostavku, umjesto kojega je kao novi vijećnik iz redova SDP-a na početku jučerašnje sjednice prisegnuo Daniel Radeta.

Utorak, Prosinac 18, 2018 16:30

Aktualni sat današnje sjednice zadarskog Gradskog vijeća obuhvatio je niz vijećničkih pitanja vezanih najčešće uz komunalnu problematiku, a posebice prometnu tematiku.

Četvrtak, Listopad 18, 2018 10:07

Tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća Zadar predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje o postavljanju baznih stanica u gradu Zadru bez ikakvih kriterija.

Petak, Rujan 7, 2018 12:05 1

Vijećnik Akcije mladih Antonio Baus zatražio je jučer na Aktualnom satu od gradonačelnika Branka Dukića da mu odgovori na pitanje s prošle sjednice Gradskog vijeća, a na koje nije dobio konkretan odgovor - koliki su ukupni troškovi obaveza koje je Grad ili tvrtke u vlasništvu Grada preuzele na sebe oko Davis Cupa.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 20:37

Uz već standardna pitanja o rješavanju problema parkirnih  mjesta u užem dijelu grada, uređenju ulica, nogostupa, rasvjete i javnih  površina, upisnoj kvoti za jaslice i vrtiće, na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća nekoliko je oporbenih vijećnika od gradonačelnika Branka Dukića zatražilo odgovore na pitanja vezana uz rad  Turističke zajednice grada Zadra i direktora Ante Radosa koji je usred  sezone dao ostavku, a članovi Turističkog vijeća je i prihvatili te raspisali novi natječaj za

Stranice