tuzba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Listopad 27, 2018 14:22

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak poslijepodne je na svojim stranicama objavilo  kako je podnijelo tužbu protiv Grada Zadra radi isplate nešto više od pola milijuna kuna stečenih bez osnove. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Utorak, Travanj 3, 2018 13:58

Sudac Trgovačkog suda u Zadru Tomislav Jurlina donio je nepravomoćnu presudu u korist Grada Zadra prema kojoj suvlasnik obrta G&G, Kol Dede, Gradu mora platiti 52.959,71 kuna i zakonsku zateznu kamatu za period od 10. listopada 2013. do 31. srpnja 2015. godine, za neovlašteno korištenje gradskog prostora u Ulici Borelli 1. Također, Deda je dužan Gradu platiti i sudske troškove u iznosu od 1.760 kuna sa zateznom kamatom od 30. ožujka 2018. po stopi od 12% godišnje do isplate.

Nedjelja, Ožujak 11, 2018 14:26

 Bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić zagrebačkom Općinskom sudu tužbu za klevetu protiv Jure Zovka, jednog od potpisnika prijave Sveučilištu u Augsburgu u kojoj se Barišića optužuje za autoplagiranje u doktorskoj disertaciji. Barišić od Zovka na ime duševnih boli traži odštetu od 14.000 kuna. Povod za tužbu više je tekstova i medijskih istupa Jure Zovka, profesora s Instituta za filozofiju, Odjela za filozofiju Sveučilišta u Zadru  i jednog od suosnivača Hrvatskih studija.

Subota, Prosinac 30, 2017 11:41

Zadnji radni dan u ovoj godini zadarsko županijsko državno odvjetništvo Trgovačkom sudu u Zadru podnijelo je tužbu protiv pravne osobe zbog neovlaštenog korištenja koncesijskog dobra u Marini Zadar. Iako se ime tvrtke ne navodi, radi se o medijski eksponiramo višegodišnjem sporu oko koncesije nad Marinom Zadar između Države i Tankerkomerca d.d.

Priopćenje ŽDO-a Zadar prenosimo u cijelosti:

Petak, Prosinac 22, 2017 16:31

Iz Općine Vir poslali su priopćenje za medije o tužbi koju su podnijeli protiv Zadarske županije, a koje prenosimo u cijelosti:

Četvrtak, Studeni 30, 2017 15:36 1

Na Općinskom sudu u Zadru u četvrtak je do sredine siječnja odgođeno pripremno ročište u slučaju u kojemu sutkinja šibenskog Županijskog suda Maje Šupe zbog uvreda i kleveta na društvenim mrežama i sa saborske govornice traži 150.000 kuna odštete od načelnika Općine Primošten Stipe Petrine koji je na sud došao u pratnji članova Udruge Veronika Vere za zaštitu žrtava pravosuđa.

Utorak, Travanj 28, 2015 00:00

Nakon četiriju sutkinja Općinskog suda u Zadru i bivšeg predsjednika Županijskog suda Antuna Klišmanića, zbog klevete je predsjednika Općinskog suda Željka Rogića tužio i predsjednik Sudačkog vijeća i sudac Županijskog suda u Zadru Boris Babić, a ročište je već zakazano za 9. lipnja na šibenskom sudu pred sutkinjom Nives Vrvilo.

haaski sud genocid
Utorak, Veljača 3, 2015 00:00

Međunarodni sud pravde (ICJ) u utorak je odbacio i hrvatsku i srpsku tužbu za počinjen genocid tijekom Domovinskog rata.

Petak, Siječanj 9, 2015 00:00 2

Željku Rogiću, predsjedniku Općinskog suda u Zadru, sudit će se zbog klevete. Svega tri dana prije kraja prošle godine Državno sudbeno vijeće odobrilo je kazneni progon koji su privatnom tužbom zatražile tri sutkinje istog suda - Ivana Klišmanić, Iva Lovrin i Danijela Zubčić Poljak.

Četvrtak, Prosinac 18, 2014 00:00

Preostalih 15 radnika Naute Lamjane u stečaju neće biti  vraćeni na posao. Tako je na jučerašnjoj skupštini vjerovnika Naute Lamjane odlučio stečajni upravitelj Alein Khan. Predstavnici radnika, Vedran  Uranija i Marijo Košta, nisu uspjeli taj zahtjev uvrstiti niti na dnevni red  skupštine, iako zapravo o tome odlučuje stečajni upravitelj. No, Košta je  rekao kako se ovih dana vidi kroz sudske presude da su radnici, zahvaljujući nezakonitim radnjama vlasnika, dovedeni na ulicu.

Stranice