forum

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Kolovoz 29, 2020 15:42

Usprkos koronakrizi jučer je u Ulici Š. K. Benje, uz Forum, otvoren treći Sajam otočnih proizvoda u organizaciji Udruge Poslovni klaster, koji je okupio čak 22 izlagača. Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, naglasio je kako ovaj sajam ima tendenciju postati tradicionalan jer sa svojom ponudom, od suvenira do prehrambenih proizvoda i kozmetike, obogaćuje turističku ponudu te je značajan za grad Zadar, ali i za autohtone proizvođače.

Petak, Srpanj 17, 2020 09:35

Pod visokim pokroviteljstvima Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, svečanim koncertom Mediteran na Forumu, sinoć su započele 60. jubilarne Glazbene večeri u sv. Donatu, koje će trajati do 14. kolovoza.

Srijeda, Rujan 4, 2019 15:36

Nećete halucinirati no pomoći će vam u očuvanju zdravlja a i ljepote, informirao nas je Zvonimir Kalić, vlasnik istoimenog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Đakova kada smo ga upitali za djelovanje njegovih proizvoda na ljudski organizam. Kalić naime na svom imanju uzgaja konoplju no, kako to jasno piše na baneru uz štand - industrijsku konoplju.

Ponedjeljak, Kolovoz 5, 2019 21:15

Brojni Zadrani i njihovi gosti Dan pobjede , Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnicu VRO "Oluja" proslavili su uz legendarne hitove Jure Stublića i grupe Film.

Nedjelja, Srpanj 21, 2019 21:55

Kako zvuče legendarni hitovi grupe Queen u interpretacijama tako bliskim originalu da je to užitak slušati, ali i vidjeti, u subotu se navečer mogla uvjeriti i zadarska publika u sklopu Queenventiona, Vaicanto festivala. Na Forumu je nastupao najbolji europski, a sigurno i šire Queen tribute bend - Queen Real Tribute.

Utorak, Travanj 30, 2019 13:40

Tijeko jutra su brojni građani mogli uživati u Ekologijadi - ekološkom događaju na gradskim ulicama, odnosno na Kalelargi i Forumu. Bogat program kroz pjesmu, ples, glazbu, glumu, crtanje, ispisivanje poruka, poslao je važnu poruku o očuvanju prirode i ekologiji.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 08:00

Svaka jača kiša već godinama stvara bazen na prostoru zadarskog Foruma. Osim što estetski nagrđuje sliku srca stare gradske jezgre, upućuje i na to da sustav oborinske odvodnje očito ne funkcionira  onako kako bi trebao. Posljednja sanacija oborinske odvodnje na toj lokaciji napravljena je 2014. godine što je donekle poboljšalo dotadašnju  situaciju, no i dalje je problem ostao.

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 16:20

Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan 6. Zadarski lingvistički forum pod nazivom  "Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu." 

- Cilj ovog stručno-popularnog događanja, kako ističe izv. prof. dr. sc.  Marijana Kresić Vukosav s Odjela za lingvistiku Sveučilišta u Zadru, koja  je i glavna organizatorica Foruma, je upoznavanje zainteresirane javnosti s različitim vidovima višejezičnosti, te njenom važnosti u današnjem  društvu.

Višejezičnost je uobičajena

Utorak, Rujan 11, 2018 14:06

Prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Zadru onemogućeno je Gradu Zadru oduzimanje Zelenog trga, točnije prostora  gradskog Foruma, 45 svojih građana. Da, u ovom nesvakidašnjem sporu Sud je odbio upisati Grad Zadar kao vlasnika Foruma,  budući da je trg sastavljen od parcela i kuća koje su još uvijek u privatnom vlasništvu. Ovaj sudski spor se vodi još od rujna 2008.

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 16:19
Ovog će se rujna u Zadru, po prvi puta u Hrvatskoj, održati međunarodna manifestacija Festival Puta Svile. Festival će trajati 3 dana, a svečano otvorenje uz prisustvo ministra Cappelija bit će upriličeno 7. rujna s početkom u 20.00 sati na zadarskom Forumu. 

Stranice