zadarski plesni ansambl

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 9, 2021 12:44

U tijeku su prijave i upisi u Plesni studio Zadarskog plesnog ansambla na tečajeve i radionice suvremenog plesa za sve uzraste: predškolce, školarce, srednju školu, studente, odrasle, za plesače s iskustvom i za početnike. Voditelji su dugogodišnji članovi i suradnici Ansambla: Lara Stanin, Martina Ružić, Patricia Gospić, Natali Perić i Josipa Štulić. Početak rada je u ponedjeljak, 13. rujna u dvorani na adresi Ulica kralja Držislava 10 na Relji.

Utorak, Kolovoz 24, 2021 10:35

Sinoć je održana prva večer festivala Monoplay kojeg je otvorila zadarska plesna scena, scena iz koje je festival niknuo prije trinaest godina u sklopu projekta Artikultura. Zbog epidemioloških mjera, kazalište nije moglo primiti velik broj publike zainteresirane za četiri kraća sola izvedena na velikoj pozornici Kazališta lutaka Zadar i u prostoru sv. Dominika.

Subota, Kolovoz 21, 2021 12:18

Od 20. pa do 23. kolovoza u tijeku su dvije radionice u sklopu platforme edukativnog programa STREAM Zadar u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla. Lana Hosni, plesna i vokalna umjetnica (sudjelovala je na festivalu Monoplay kao plesačica i pjevačica) bavi se glasom u komunikaciji s tijelom, a gošća iz Slovenije Nina Fajdiga plesnom tehnikom u kojoj tijelo komunicira s prostorom.

Srijeda, Lipanj 30, 2021 09:23

Zadarski je plesni ansambl maestralnom izvedbom »Bolera«, u ponedjeljak otvorio 27. Zadarsko kazališno ljeto. Predstava »Bolero« poklon je publici koja je plesačima ansambla, kao i svim umjetnicima, zbog pandemije koronavirusa nedostajala zadnjih godinu i pol.

Subota, Lipanj 26, 2021 10:16

Ovogodišnje 27. Zadarsko kazališno ljeto, premijerom plesne predstave »Bolero« otvara Zadarski plesni ansambl, koji ove godine slavi i 30 godina postojanja. Premijera djela francuskog skladatelja Mauricea Ravela najavljena je za ponedjeljak, 28. lipnja. Koncept, režiju i koreografiju potpisuje Sanja Petrovski, s kojom smo razgovarali o umjetničkom radu i povijesti Zadarskog plesnog ansambla.

Srijeda, Lipanj 16, 2021 12:15

Posljednja predstava prve zadarske plesne sezone u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla predstavit će splitsku plesnu scenu u kojoj glavnu riječ vode – Zadranke.

Ponedjeljak, Ožujak 8, 2021 09:58

U okviru edukativne platforme koju Zadarski plesni ansambl provodi godinama za svoje članove, a također i za sve ostale sudionike plesne scene u Zadru i šire, poštujući sve epidemiološke mjere potrebne za neometan rad u plesnoj dvorani, u mjesecu ožujku planirane su tri plesne radionice u trajanju po tjedan dana s tri različite profesionalne plesne umjetnice.

Utorak, Svibanj 26, 2020 10:34

U dvorani Zadarskog plesnog ansambla, pa tijekom naredna dva tjedna, održavat će se radionica suvremene plesne tehnike koju vodi renomirani zadarski plesni umjetnik Marin Lemić. Događanje je u sklopu projekta edukativnih programa intenzivnih radionica i treninga za 2020. godinu za što je Ansambl dobio potporu grada Zadra sa zadatkom da se već postojeći kadar što više približi profesionalnoj plesnoj sceni u Hrvatskoj.

Utorak, Travanj 28, 2020 17:04

Ove godine u Zadru se obilježavaju dvije značajne obljetnice koje pridonose bogatoj hrvatskoj plesnoj tradiciji, a ujedno su i pomak prema decentralizaciji plesne scene u Hrvatskoj. Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa slavi 45 godina postojanja, a Zadarski plesni ansambl obilježava 25 godina svog djelovanja.

Subota, Travanj 25, 2020 11:00

Jučer ujutro prije zore gotovo 30-ak pripadnica Zadarskog plesnog ansambla okupilo se na zadarskoj rivi kako bi plesnim performansom dočekale zoru, pozdravile Sunce i na taj način proslavile skori Svjetski dan plesa, a koji je obilježava 29. travnja.

Stranice