otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 14, 2020 10:07

Život našim bodulima nikad nije bio jednostavan, ali kako je živjeti na otoku kad je cijeli svijet stao zbog pandemije koronavirusa? Zapravo i nema neke razlike. Otočna svakodnevica ionako, usporenija nego u gradovima, nije se puno promijenila tim više što na našim otocima u većini žive ljudi starije životne dobi. Sačuvali su svoje zdravlje, nitko do sada nije obolio od koronavirusa, ali su i oni poslušni i disciplinirani.

Četvrtak, Svibanj 14, 2020 10:03

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti, radovi na infrastrukturnim projektima na zadarskim otocima napreduju prema planu. Tim povodom, župan Božidar Longin u pratnji suradnika obišao je radove na projektima lučke infrastrukture na Pašmanu i Ugljanu – novoj trajektnoj luci u Tkonu, sanaciji rive u mjestu Mrljane, ribarskoj luci u Velikoj Lamjani te uređenju šetnice i plaže Artina u Kalima.

Utorak, Svibanj 12, 2020 14:19

Nakon popuštanja mjera normalizirat će se i plovidbeni red, a o povratu katamaranskih linija za zadarske otoke govorio je načelnik Stožera, Šime Vicković, na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 10:45

Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka uputila je prijedlog Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Agenciji za obalni linijski pomorski promet da se odgodi donošenje sezonskog cjenika na svim trajektnim, brodskim i katamaranskim linijama za građane Republike Hrvatske.

Petak, Ožujak 27, 2020 13:14

Djelatnici zadarske policije u četvrtak u devet sati službenim plovilom u Salima preuzeli su uzorke krvi koje treba dostaviti u Opći bolnicu Zadar na analizu.

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 21:54

Na području Zadarske županije i grada Zadra dogodila se u drugom krugu predsjedničkih izbora svojevrsna repriza prvoga kruga. Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, na razini naše županije Kolinda Grabar Kitarović je postigla značajnu prednost u odnosu na Zorana Milanovića s nekih desetak tisuća osvojenih glasova više, ali je Milanović ponovio pobjedu u glavnom županijskom gradu – Zadru.

Petak, Studeni 8, 2019 17:45

Agencija za obalni linijski pomorski promet ponovno poziva sve otočane da provjere datume valjanosti svojih otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz u obalnom linijskom pomorskom prometu te da na vrijeme predaju zahtjeve za izdavanje novih otočnih iskaznica.

Utorak, Rujan 17, 2019 12:51

Stanovništvo na otoku se osipa, nestaje, mladih nema jer ne mogu osigurati egzistenciju, a sve je to produkt nemara države prema otocima, pa tako i prema mjestu Dragove na Dugom otoku, ističe Eduard Dobrotić, predsjednik Mjesnog odbora Dragove.

Subota, Kolovoz 24, 2019 08:40

U srcu turističke sezone u kojoj se uglavnom spominju postoci noćenja i posjeta za velike gradove, čije su statitistike puno bolje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, nikako ne smijemo izostaviti ni zadarske otoke.
Naime, otočni turizam postaje sve popularniji. Kako kaže predsjednik Mjesnog odbora Male Rave Zdenko Smilčić, čisto more, sunce i udaljenost od urbane jezgre glavni su razlozi koji goste dovode na otoke.

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2019 11:47

Zahvaljujući kiši koja je nekoliko puta počastila zadarski akvatorij stanje s vodoopskrbom zadarskih otoka je zadovoljavajuće. Kako smo obaviješteni u Gradu Zadru, vodonosac Zrmanja redovito opskrbljuje otoke koji nemaju vodu s kopna.

Stranice