predstava

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Prosinac 18, 2021 13:47

Taman prije Božića, Djed Mraz se počeo osjećati jako loše, smršavio je, počeo zaboravljati stvari, postao je nezadovoljan i tužan. Njegovi su se vilenjaci jako zabrinuli za njega pa su ga odveli doktoru Klinčiću koji je utvrdio da je Djedici srce smežurano poput grožđice i hitno mu treba malo ljubavi. Vjerni vilenjaci odluče Djedicu prijaviti u emisiju »Ljubav je na Sjevernom polu« kako bi mu našli ženu.

Srijeda, Prosinac 1, 2021 14:25

U četvrtak, 2. prosinca u HNK Zadar u 20 sati gostuje predstava PREDSJEDNICI&CA (Pretposljednja večera). Riječ je o aktualnoj i britkoj komediji Satiričkog kazališta Kerempuh i Fiji grupe nastaloj prema tekstu Tarika FIlipovića i Borisa Svrtana, a u kojoj igraju velika glumačka lica.

Utorak, Studeni 30, 2021 14:10

U povodu Nagrade Grada Zadra za zapažene uspjehe u području kulture i doprinose razvoju kazališne umjetnosti i pedagoškog rada, Drama plus premijerno je izvela dvije premijere iz četvrtog kazališnog programa pod nazivom »U svijetu bez iluzija čovjek je stranac«
Polaznici Male drame odigrali su koreodramu »Zvjezdano dijete«, a polaznici Velike drame predstavu »Mikrofikcije«, francuskog autora Régisa Jauffreta.

Petak, Studeni 12, 2021 15:07

U utorak, 16. studenog u HNK Zadar pogledajte komediju Potplaćeni! Ne plaćamo! Darija Foa u produkciji INK Pula i u režiji Patrika Lazića. Početak predstave je u 20 sati.

Subota, Studeni 6, 2021 12:23

Novi izvedbeni prostor Centra kreativnih industrija na Relji ugostio je u četvrtak predstavu High Spirits. U ovoj netipičnoj predstavi suvremenog plesnog izričaja koreografkinje Martine Granić sudjelovale su i dvije Zadranke, Josipa Štulić i Filipa Bavčević, a treća partnerica im je bila Mia Zalukar, plesačica i koreografkinja koja živi i radi u Zagrebu.

Ponedjeljak, Studeni 1, 2021 09:18

U maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar u četvrtak je gostovao Kerekesh teatar s izvedbom »Ja, trudnica«.
Predstava je bila dijelom projekta »Uključi se knjigom« koji organizira Gradska knjižnica Zadar te je bila prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. Cilj ovog projekta, kojemu su u srcu osobe s invaliditetom, nije samo osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje, već i razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom.

Utorak, Listopad 5, 2021 14:04

U četvrtak, 7. listopada u 20 sati u HNK Zadar na programu je BALON Mate Matišića u režiji Zorana Mužića. Scenografiju potpisuje John Čolak, glazbu Mate Matišić, a kostimografiju Najda Bauk. Igraju: Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak.
Predstava je premijerno izvedena 23. ožujka 2018. godine uz sjajne reakcije publike i medija. Na 11. Festivalu regionalnih kazališta PROLOG u Sisku 2018. godine predstava je osvojila Nagradu publike za najbolju predstavu festivala.

Subota, Rujan 11, 2021 12:36

Zadarski je plesni ansambl novu plesnu sezonu u četvrtak otvorio gostovanjem predstave »Kolo«, Saše Božića i Petre Hrašćanec, koja se bavi pitanjem mogu li drevni narodni običaji preživjeti kao popularni fenomeni suvremenosti. Komad je inspiriran hrvatskim tradicionalnim plesovima i običajima.

Subota, Rujan 4, 2021 12:06

U sklopu »Nosi se Teatro VeRRdi revije«, izvedbene platforme kojoj je cilj jačanje organizacije, njene vidljivosti u javnosti i stvaranje mreže idejno i stilski kompatibilnih organizacija i pojedinaca, održan je diskurzivni relej Privatizacija kulture na kojoj su predstavljeni kolektiv Blok iz Zagreba i Kuća Klajn, a sudjelovali su Vesna Vuković, Dunja Kučinac, Jerko Marčić, Hrvoje Pašalić i Igor Ružić.

Petak, Kolovoz 27, 2021 11:05

Sinoć, u Kazalištu lutaka Zadar na četrvtom danu festivala Monoplay u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, prije predstave Gilgameš, održan je informativan i opušten razgovor koji je vodila Josipa Štulić s članovima i suradnicima Udruge slijepih i slabovidnih Zadarske županije. Tema je bila audiodeskripcija plesnih predstava i predstava o tome koliko takav pristup može biti zanimljiv osobama oštećenog vida. O tome su govorile Petra Tunić, narator, i Sunčica Sodar, dramaturginja.

Stranice