vir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 24, 2022 13:06

Zavod za javno zdravstvo Zadar organizirao je u Općinskoj vijećnici Općine Vir, promotivno edukacijsko događanje projekta »ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke« sufinanciranog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.

Petak, Ožujak 18, 2022 14:46

Iz Dječjeg vrtića Smješko dobili smo obavijest da ih je posjetio uvaženi gospodin Otpadić, ekološka maskota napravljena od recikliranih materijala. Tijekom ove edukativne i ekološke akcije, koju je organiziralo poduzeće Eko iz Zadra, virski mališani naučili su ponešto o razlici otpada i smeća, potom u koji spremnik odložiti koru od banane, a u koji novine, staklo ili plastiku.

Četvrtak, Ožujak 3, 2022 16:00

U utorak navečer su večernjom procesijom od Trga svetog Ivana do virske rive te paljenjem Karnevala okončane tradicijske virske maškare. Po sačuvanim običajima te karakteru divljeg, sirovog i nesputanog spektakla, maškare na Viru su jedna od najdrevnijih karnevalskih manifestacija u Zadarskoj županiji.

Subota, Veljača 26, 2022 14:26

Kuhinjski otpad, plastika, papir i kartonski otpad čine oko 80 posto ukupno stvorenog otpada, pa je njihovo odvajanje ne samo nužnost i osnovni uvjet za sprječavanje nastanka otpada, nego i ekonomska dobrobit za svakog pojedinca i obitelj. Ova jednostavna i činjenično precizna poruka bila je jedna od mnogih ekoloških poruka koje su se mogle čuti na javnoj tribini »Tehnološke mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada« održanoj na otoku Viru.

Srijeda, Veljača 23, 2022 13:17

Diplomirani inženjer elektrotehnike, zidar, kuhar, konobar, proizvođač sokola, panceta i kobasica, lignjolovac i virski domaćin, 75-godišnji Branko Malekin, umirovljeničke dane na Viru provodi izrađujući drvene figure vodenih konjića, morskih kornjača, lignji i raznih riba.
Znao je u Švicarskoj raditi detalje na fasadama zgrada ili popravljati ostatke slikarskih radova, ponekad i fine obrade, ali tek je na Viru počeo izrađivati drvene figurice.

Ponedjeljak, Veljača 21, 2022 08:38

Komunalno poduzeće Vir održavanje u potpunosti je realiziralo lanjski plan postavljanja nove javne rasvjete na otoku. Projekt je u naseljima Biskupljača, Žitna, Laz, Kozjak, Smratina i Radnjača nastavljen u siječnju i veljači 2022.
U novu javnu rasvjetu lani je uloženo 5 milijuna kuna, a za modernizaciju i rekonstrukciju postojećih tijela javne rasvjete, u ovoj je godini predviđeno milijun kuna

Petak, Siječanj 21, 2022 11:26

Kada je polovicom rujna prošle godine na Viru ostvareno nešto više od 2,26 milijuna turističkih noćenja, otok rekorder bio je na sjajnom četvrtom mjestu u poretku najuspješnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Bolji od njega bili su samo nedodirljivi Rovinj s više od 3,3 milijuna noćenja te Poreč s 2,47 i Medulin s 2,27 milijuna noćenja, a na isti poredak ukazala je i konačna godišnja statistika Hrvatske turističke zajednice za 2021., objavljena u prvim siječanjskim danima ove godine.

Subota, Siječanj 1, 2022 15:55 1

Virani, Privlačani, Ninjani, Vršani, Zadrani, virski vikendaši iz cijele Hrvatske, posebno iz Hrvatskog zagorja, Hrvati iz Austrije, Njemačke i Švicarske, Bosanci i Hercegovci, Slovenci, Slovaci, Mađari, Česi – nema tko sinoć na Silvestrovo nije bio na virskom Trgu svetoga Jure. Njih više tisuća na samom prostoru centralnog virskog trga i oko trga, odnosno virskoj rivi, feštalo je s Jasminom Stavrosom i Mladenom Grdovićem do posljednjeg odbrojavanja u Staroj godini.

Petak, Prosinac 31, 2021 13:00 1

Dok je trajala neizvjesnost oko imena izvođača i organiziranog dočeka Nove 2022. na otvorenom na otoku Viru, što je tradicija unazad desetak i više godina, FB messenger Virskog lista doslovno je bio zatrpan porukama upita.

Četvrtak, Prosinac 30, 2021 11:38

Iz Gradske uprave Zadra su prije nekoliko dana najavili kako će izraditi studiju i posebne analize o uvođenju brodske linije na relaciji Zadar - Vir.

Stranice