rusevine

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
slozna braca_rusevine
Petak, Kolovoz 20, 2010 00:00 1

Lokalna vlast ima pravo uklanjati ruševine miniranih srpskih kuća i bez suglasnosti vlasnika, proizlazi iz pismenoga odgovora koje je Ministarstvo pravosuđa jučer dostavilo našem listu. Stav ministarstva još jednom pokazuje da Vlada nema jedinstven stav prema tom problemu iz ratnih godina, potvrđujući da neka vladina tijela tvrde jedno, a neka drugo.

primopredaja_grgurovic
Ponedjeljak, Kolovoz 16, 2010 00:00

Zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović ističe kako će se naputak vladinog Ureda za ljudska prava uvažiti te će se ruševine uklanjati isključivo uz pismenu suglasnost vlasnika objekata. Insinuacije da se Grad Zadar izgovorom o nedostupnosti kontakata s vlasnicima želio riješiti ružnih podsjetnika na neko proteklo vrijeme, odlučno je opovrgnuo.

primopredaja_grgurovic
Četvrtak, Kolovoz 12, 2010 00:00 3

Vladin Ured za ljudska prava u jučerašnjem je dopisu ocijenio kako bi "svako postupanje koje ne bi uključivalo davanje pisane suglasnosti vlasnika dovelo do mogućnosti narušavanja načela nepovredivosti vlasništva"

vrancic_kolegij_2
Srijeda, Lipanj 16, 2010 00:00

Ukupna procjena radova na uklanjanju navedenih objekata iznosi oko 2,5 milijuna kuna, govori Jure Zekanović te pojašnjava kako se ove godine planira potrošiti 500 tisuća kuna, a u sljedeće dvije po milijun kuna

Subota, Ožujak 27, 2010 00:00

Iako je riječ o elitnoj poziciji, život u tom dijelu grada opasan je, a osim odrona kamenja i trenite s krova spomenutih dvokatnica, stanarima okolnih zgrada život nepodnošljivim u tom okruženju čine i sami stanari, mahom ilegalno useljeni

pravoslavni1001_5
Petak, Siječanj 15, 2010 00:00

Sada postoji i pravni problem i potrebno je vidjeti postoje li parnice i u kojoj su fazi, a zatim stupiti u kontakt s vlasnicima. Iz jedne pogrešne stvari ide se u drugu, ali sigurno je da ovim postupkom gradonačelnik Vrančić ne radi na uklanjanju Srba, rekla je Antičević Marinović

rusenje_kuce
Petak, Listopad 16, 2009 00:00 1

Zbog opasnosti po ljude krenut ćemo s čišćenjem i onih objekata za koje ne dobijemo suglasnost, rekao je Grgurović

Psi tragaci
Petak, Svibanj 2, 2008 00:00

Od 5. do 16. svibnja u Državnom vatrogasnom operativnom centru Divulje za pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi Zagreba i Osijeka održava se obuka traganja i spašavanja koju provode instruktori iz Francuske. Prvi dio terenske obuke upravo je završen na zadarskom Bokanjcu. S vatrogascima su na terenu bili i članovi Hrvatske udruge za obuku pasa čiji je zadatak za vrijeme obuke bio pronaći osobe zatrpane u ruševinama.