preko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 30, 2021 08:51

Središnji dio jučerašnje svečane sjednice Općine Preko bila je primopredaja broda za hitnu medicinsku pomoć.
Kako je kazao načelnik Općine Preko Jure Brižić, godišnje u prosjeku imaju oko 450 intervencija, što znači da su tijekom 16 godina prevezli gotovo svo stanovništvo obaju otoka Ugljana i Pašmana.

Srijeda, Rujan 29, 2021 09:12

Za nama je vikend u znaku Zadar Outdoor Festivala na otoku Ugljanu prepun dobrih sportskih rezultata, odlične zabave i nezaboravnih trenutaka!

Četvrtak, Rujan 23, 2021 11:51

Program Zadar Outdoor Festivala koji će se odvijati ovoga vikenda, 25. i 26. rujna na otoku Ugljanu predstavili su jučer na preškoj rivi Iva Bencun, direktorica Zadar Outdoor Festivala, Ivan Košta, direktor TZ-a Preko te Jure Brižić, načelnik Općine Preko.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 10:52

Prometna povezanost, komunalna infrastruktura, s naglaskom na vodovod i odvodnju te razlika cijena na otocima i na kopnu, samo su neki od problema hrvatskih otoka, koji bi se trebali početi rješavati Nacionalnim planom razvoja otoka od 2021. do 2027. godine. Nacrt Nacionalnog plana i Registar otoka predstavljeni su jučer u Preku u Domu na žalu u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Četvrtak, Kolovoz 5, 2021 14:45

Izložba zadarske akademske slikarice Ane Kolege otvorena je 1. kolovoza u galeriji Dom na žalu u Preku. Na otvorenje izložbe, za koju umjetnica kaže kako predstavlja retrospektivu njezinih radova, došao je veliki broj zainteresiranih.

Petak, Srpanj 16, 2021 14:30

Inicijativni ljetni susret moralnih teologa i doktoranada modula Etičko – moralna i društvena relevantnost teologije i Crkve završen je 14. srpnja u Franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću.

Četvrtak, Lipanj 10, 2021 14:39

Pučko otvoreno učilište Dom na žalu iz Preka započelo je realizaciju projekta 4. Dani Petra Preradovića, koji provodi u suradnji s Interpretacijskim centrom Kuća Petra Preradovića, uz potporu Općine Preko, Zadarske županije u sklopu poziva javnih potreba u kulturi za 2021. godinu, te Ministarstva kulture i medija u sklopu programa književnih manifestacija za 2021. godinu. Više o projektu rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu Marina Marcelić.

Petak, Travanj 9, 2021 11:00

Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutačno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom župan Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova. Zadarski list je već izvijestio o posjetu otoku Pašmanu.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:41

Kada bi ova godina bila kao svaka druga, turistički bi se djelatnici širom dalmatinske obale ubrzanim ritmom pripremali za početak nove turističke sezone. Ali ove godine ništa nije kao prije. Pandemija koronavirusa ne jenjava, niti ima naznaka da će se to ubrzo dogoditi. Djelatnici u turizmu ulaze u još jedno neizvjesno poslovno razdoblje. Nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li nadolazeća turistička sezona potpuno podbaciti ili će se nešto moći spasiti.

Nedjelja, Ožujak 14, 2021 11:35

Općinski odbor HDZ-a Općine Preko na sjednici održanoj u petak navečer donio je jednoglasnu odluku da će kandidat HDZ-a za načelnika Općine Preko na predstojećim lokalnim izborima biti Jure Brižić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i sadašnji načelnik Općine Preko.

Stranice