turisticka sezona

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 2, 2021 14:00

Prvi certifikati i oznake Posebnog standarda »Pag na meniju (tradicionalna kuhinja otoka Paga)« svečano su uručeni prošlog tjedna u gradu Pagu u prostoru Kneževog dvora.

Petak, Travanj 2, 2021 13:13

Ohrabrenje Ryanaira, makar svedeno na ljeto, ali s vjerom u posezonu, iznimno je dobrodošlo u ovoj vidljivo zahtjevnoj turističkoj godini, za više nego vidljivo o turizmu ovisnu Zadarsku županiju i Hrvatsku. Ryanair ponovno otvara bazu u Zadru za ljeto 2021., sa dva zrakoplova te 37 linija od kojih 17 novih, i 78 tjednih letova. Nova baza će pokrenuti turizam na zadarskom području, nadajući se u otvaranje Europe u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak programa cijepljenja.

Petak, Travanj 2, 2021 10:29

Vijest da će Zračna luka Zadar i ove godine biti baza Ryanaira razveselila je ovog tjedna brojne turističke djelatnike, ali i sve građane čiji prihodi uvelike ovise o turizmu. Irska zrakoplovna tvrtka letjet će tako iz Zadra od 1. srpnja do 31. listopada prema 37 destinacija, od čega je čak 17 novih. Ugovor s Ryanairom ulijeva dodatnu nadu u trenutačno prilično neizvjesnu turističku sezonu koja je pred vratima.

Petak, Travanj 2, 2021 10:03

Kampiranje je danas u Republici Hrvatskoj popularnije i luksuznije nego ikada. Kamping je odavno postao životni stil te zauzima značajno mjesto u hrvatskom turizmu. Hrvatski kampovi sve su kvalitetniji i imaju sve bolju turističku ponudu. Najpoznatiji produkt razvoja kamping industrije je glamping, tj. kampiranje u luksuzno opremljenim objektima i razvoj malih boutique kampova, u kojima posjetitelji mogu uživati u svim blagodatima kampinga bez velikih gužvi.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 12:30

U 2020. godini grad Zadar s pripadajućim mjestima bilježi ukupno 190.679 dolazaka i 963.774 ostvarenih noćenja. U analiziranom razdoblju ostvareno je 30 posto prošlogodišnjeg prometa u dolascima i 43 posto ukupnog prometa u noćenjima. Ovi podaci predstavljeni su na trećoj elektronskoj sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Zadra kojom je u srijedu predsjedao predsjednik Turističke zajednice grada Zadra, gospodin Branko Dukić.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:36

Predstavnici Ryanaira objavili su jučer na virtualnoj konferenciji kako će im Zadar, uz Zagreb ovog ljeta biti baza u Hrvatskoj te najavili ljetni red letenja s dodatnih 17 linija, uz postojećih 20. Kako su najavili, to u Zadar, od srpnja kad se baza otvara, donosi i 60 radnih mjesta. Ukupno ulaganje Ryanaira u hrvatske baze ove godine je 400 milijuna dolara, a kako je istaknuo Eddie Willson, Ryanairov predsjednik Uprave, to je njihovo najveće ulaganje u koje jako vjeruju.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:06

Polako ulazimo u razdoblje turističke predsezone, a turista ni za lijek. Logično je da se ne može očekivati dolazak većeg broja turista, barem ne za predstojeće uskrsne blagdane, što zbog restriktivnih mjera koje su na snazi u Hrvatskoj, što zbog ograničenja putovanja u inozemstvu. Svaka se zajednica u Hrvatskoj, a napose u Dalmaciji, koja je gospodarski najviše ovisna o turizmu, mora prilagoditi novonastaloj situaciji.

Petak, Ožujak 26, 2021 14:30

Osvrćući se na vinski turizam, kao dio eno-gastro i/li agro turizma, jer već stanuje ovdje, kažimo da najavljuje nove iskorake jer dobivamo najmanje četiri nove vinske kušaone. Postojećim će se već do ljeta pridružiti i Vina Karaba i Vina Vrsaljko, a slijedit će Vinarija Jokić, Vina Bora, vjerojatno i još njih.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:53

U cilju što bolje pripreme izazovne turističke godine pred nama, Turistička zajednica Zadarske županije je prevela sadržaj svojih mrežnih stranica www.zadar.hr na još pet stranih jezika - slovenski, češki, slovački, mađarski i poljski jezik.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:41

Kada bi ova godina bila kao svaka druga, turistički bi se djelatnici širom dalmatinske obale ubrzanim ritmom pripremali za početak nove turističke sezone. Ali ove godine ništa nije kao prije. Pandemija koronavirusa ne jenjava, niti ima naznaka da će se to ubrzo dogoditi. Djelatnici u turizmu ulaze u još jedno neizvjesno poslovno razdoblje. Nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li nadolazeća turistička sezona potpuno podbaciti ili će se nešto moći spasiti.

Stranice