vrsi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 24, 2022 10:55

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Kata Knežević, ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Nin, obišli su novoizgrađeno školsko igralište smješteno pokraj Područne škole Vrsi. Školsko igralište prostire se na 1480 kvadrata te učenicima omogućava neometano i sigurno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Prema riječima ravnateljice Knežević, ovo je značajan korak za školu i učenike.

Ponedjeljak, Ožujak 14, 2022 14:25

Da su godine samo broj uvjerila nas je baka Mara Jordan - Gara iz Vrsi koja je, okružena svojim najmilijima ove subote proslavila čitavo stoljeće života.
Lucidna i živahna baka Gara preživjela je brojne životne nedaće i dva rata, a nadživjela je i nekoliko državnih uređenja. Ne kaže se uzalud kako u maloj boci špirit stoji. Rođena je prvog dana ožujka 1922. godine u obitelji Grge i Krstine Vukić, a odmah po rođenju, zbog crne kose i tamnije puti, prozvana je Gara.

Srijeda, Ožujak 2, 2022 14:35

U prostorijama Općine Vrsi održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Već preko trideset godina, brojne generacije Vršana odazivaju se pozivu Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar i nesebično daruju krv. Darivanje krvi predstavlja plemenit i human čin kojim se pokazuje suosjećanje i empatija prema drugim ljudima. Dobrovoljnoj akciji odazvalo se 40 darivatelja svih dobnih skupina, a njih 36 je u konačnici darovalo krv. Medicinski tim činili su: dr. Lucija Pavlović, dr.

Petak, Veljača 18, 2022 13:46

Dolazi nam najluđe vrijeme u godini - vrijeme karnevala. Kostimi su spremni, no korona, maskirana u razne sojeve ometa bezbrižnu i opuštenu zabavu, kakva za karnevalsko razdoblje i priliči. Nadaleko prepoznate i popularne Kualjske maškare drugu godinu za redom proći će bez pompe i šušura, tek uz skromno obilježavanje mještana.

Srijeda, Veljača 16, 2022 10:31

Na više lokacija u općini Vrsi, djelatnici komunalne tvrtke Vrsi infrastruktura vrijedno rade na uređenju i izgradnji komunalnih objekata i infrastrukture. Građevinski zahvati izvode se i na mjesnom groblju u Vrsima, koje je 2019. godine prošireno. Izgrađeno je 98 novih grobnica i površina groblja je danas nešto manja od deset tisuća kvadratnih metara. Trenutno se radi na proširenju potpornog zida te na pripremi terena za nove grobnice, koje će se u budućnosti graditi prema nužnosti.

Utorak, Veljača 1, 2022 13:47

Prošlogodišnja turistička sezona ugodno je iznenadila turistički sektor u Vrsima. Usprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama, broj noćenja i dolazaka pokazuje kako se Vrsi ubrzano razvijaju kao prepoznata i kvalitetna destinacija s brojnim sadržajima.

Utorak, Siječanj 18, 2022 12:53

U organizaciji Športsko - ribolovnog društva, u Vrsima je ovu subotu održana petnaesta po redu Vrška lignjada. Na tradicionalno natjecanje u lignjolovu iz brodice, ove godine odazvalo se petnaest natjecatelja podijeljenih u osam ekipa, koji su strpljivo i ustrajno čekali svoj ulov.

Srijeda, Siječanj 5, 2022 13:31 1

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, žitelji općine Vrsi su u novu godinu ušli s najvećim proračunom dosad koji iznosi 20.996.698,81 kuna. Prema riječima općinskog načelnika, Luke Perinića proračun je kvalitetan, održiv i ostvariv.

Subota, Prosinac 18, 2021 10:30 1

Oko tonu i pol trajnih namirnica koje su od srca donirale brojne vrške obitelji, stiglo je ovog petka u socijalnu samoposlugu i Pučku kuhinju svetog Vinka Paulskog u Zadru. Humanitarnu akciju »Radost Božića za sve ljude« koja se održala treću godinu za redom, organizirao je aktiv DDK Vrsi pod vodstvom Šime Stojaka.

Stranice