hgss

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Travanj 11, 2020 16:03

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović prenio je u subotu apel Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) građanima da ne koriste lijepo vrijeme za pohode u nepristupačna područja.

Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 10:03

Mrtvo tijelo ribara u dobi od 50 godina iz Biograda pronašao je u subotu oko 17.30 sati u moru u uvali Mostine kod Privlake mjesni ribar koji je isplovio želeći dignuti svoje vrše. Utvrđeno je kako se radi o Niki Labaru. Još uvijek se traga za prijateljem i sugrađaninom pokojnog Labara, D.B. u dobi od 48 godina s kojim je u petak isplovio iz toga grada u ribolov »na sviću« u akvatorij otoka Silbe, ali se prema njihovu planu u subotu nisu vratili doma.

Srijeda, Ožujak 11, 2020 12:19

U povodu obilježavanja 70. godišnjice od osnivanja Hrvatske gorske službe spašavanja, koja se službeno obilježava 25. travnja i zadarska će stanica HGSS-a dati svoj doprinos u proslavi velike obljetnice koja će upriličiti na državnoj razini.

Utorak, Listopad 8, 2019 14:50

Članovi HGSS stanice Zadar, povodom 40. obljetnice od osnivanja, prošle subote su na trgu Pet bunara održali pokaznu vježbu građanima Zadra.
Kako doznajemo, ovom prigodom su prezentirane tehnike spašavanja iz speleo objekata, kao što su tirolska prečnica, protu uteg, tehnike spašavanja sa stijena, absel,te brojna specijalistička oprema koja se koristi u aktivnostima hrvatske gorske službe spašavanja.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 15:15

Od početka ljetne turističke sezone, koja je zbog kišnog i hladnog svibnja, ove godine krenula tek s 1. lipnjem, GSS stanica Zadar imala je 15-tak intervencija, odnosno akcija spašavanja. Većinom su to bile potražne akcije, te, iako su im krenula dežurstva u Nacionalnom parku Paklenica, na sreću još uvijek nisu imali niti jednu zahtjevniju, a koja se odnosi na penjače i sl.

Utorak, Lipanj 18, 2019 16:38

Jadranka Korenić (73) iz Neviđana na otoku Pašmanu, za kojom se tragalo od nedjelje prijepodne, je živa. Nedaleko svoje kuće u Neviđanima u pravcu Mrljana sinoć oko 22 sata pronašao ju je Draco, potražni pas HGSS-a.

Nedjelja, Lipanj 16, 2019 14:51

NOVO:

Barba Ive je pronađen, živ! HGSS stanica Zadar zahvaljuje svima koji su se odazvali u potragu, bilo putem svog agažmana ili dijeljenja informacije o nestanku. Još jednom hvala svima, istaknuli su na svojoj Facebook stranici zadarski HGSS-ovci.

HGSS - Stanica Zadar na svojim stranicama na društvenim mrežama objavila je kako trebaju i vašu pomoć.

Petak, Lipanj 14, 2019 14:56

Hrvatska gorska služba spašavanja ponovno je na svom Twitter profilu upozorila turiste  da u japankama ne idu u avanturističke pohode po planinama i to na vrlo duhovit način, kao i u prijašnjim slučajevima.

U objavi su napisali:

"Dragi turisti, znamo da ne pričate hrvatski jezik, pa vas molimo da pratite očite poruke na znakovima dok planinarite hrvatskim planinama”.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 14:42

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Zadru i  Hrvatske gorske službe spašavanja, jučer je počeo dvodnevni program edukacije za organizatore i nositelje turističkih sadržaja u prirodi, a jedan od predavača je i Mladen Mužinić instruktor HGSS-a.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 09:51

Kako doznajemo iz Centra 112 jučer oko 16:20 sati zatražena je intervencija HGSS-a za ozlijeđenu penjačicu u NP Paklenica koja se nalazila na stijeni Anića Kuk. Prema ozlijeđenoj ženi upućeno je 9 članova HGSS-a Zadar, a angažiran je i spasilački tim HGSS-a Split koji je do NP Paklenica prevezen helikopterom HRZ-a. Ozlijeđena osoba je helikopterom prevezena do Zračne baze Zemunik gdje ju je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći. Osoba je medicinski zbrinuta u OB Zadar.

Stranice