centar mocire

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 9, 2020 14:27

Ova godina iako mnogima jako izazovna i teška, Osnovnoj školi Voštarnica jedna je od najuspješnijih od kada postoji škola. Godina je to u kojoj su se sve namjere i ciljevi na kojima se ustrajno radilo konačno realizirali. U siječnju 2021. godine realno je za očekivati konačno preseljenje škole u novu zgradu u Centru Mocire. Ravnateljica Irena Dukić, ambiciozna i radišna, učinila je sve kako bi ova škola bila najbolja za njezine učenike, njihove roditelje, ali i zaposlenike.

Četvrtak, Listopad 8, 2020 12:51

Iako bi se štićenici Centra za osobe s intelektualnim poteškoćama uskoro trebali useliti u Mocire, članovi »Svjetla« morat će na useljenje pričekati još neko vrijeme. Naime, sudeći prema odgovoru koji smo dobili od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ove godine zasigurno neće useliti u nove prostore.

Petak, Rujan 11, 2020 15:19

Iz Grada Zadra stiže izvrsna informacija za sve one koji već godinam čekaju dovršetak Centra za osobe s posebnim potrebama - idućeg tjedna započinje useljenje u Mocire. Trinaest godina od početka radova na jednom od najvažnijih projekata na području obrazovanja i socijalne skrbi, djeca vrtića Latica i učenici Osnovne škole Voštarnica konačno će useliti u toliko očekivane prostore.

Četvrtak, Kolovoz 27, 2020 11:39

Iako je natječaj za opremanje Centra za osobe s intelektualnim poteškoćama Mocire, završen ovoga utorka, u gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo saznajemo da će biti produljen za još tjedan dana. Nakon analize svih ponuda, kako kaže pročelnik Odjela Darko Kasap, izabrat će se ona najbolja kako bi Centar bio što kvalitetnije uređen:

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 11:53

Što se tiče Centra Mocire raspisan je javni natječaj za njegovo opremanje i očekuje se otvorenje u studenom ove godine. U Centru Mocire svoje će mjesto naći djeca s posebnim potrebama iz vrtića Latica, ali i 39 mališana urednog razvoja. Oni će u Centru biti zajedno, ali naravno, u različitim programima što je jako dobro za njihovu inkluziju.

Četvrtak, Srpanj 16, 2020 13:20

Jučer je obavljen tehnički pregled Centra Mocire, a radovi se nakon 12 godina primiču kraju. Centar bi tako, ukoliko sve pođe prema planu, trebao otvoriti vrata u rujnu.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 10:30

Dovršavajući centar Mocire koji bi svoje korisnike trebao primiti najesen, Grad Zadar danas objavljuje natječaj za opremanje objekta. Kako bi Centar bio što prije useljiv, u gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo saznajemo kako im je plan čak iskoristiti dio opreme vrtića Latica i škole Voštarnica.

Srijeda, Lipanj 10, 2020 20:50

Dvanaest godina od polaganja kamena temeljca za centar Mocire, radovi se konačno primiču kraju te Grad Zadar za rujan najavljuje useljenje u nove prostore. O detaljima dovršetka projekta razgovarali smo sa gradskim pročelnikom za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darkom Kasapom, koji se vratio sa zadnjeg sastanka u nadležnom ministarstvu na kojemu su se dogovarali detalji opremanja Centra.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 12:14

Unatoč novonastaloj situaciji s pandemijom koronavirusa radovi na gradilištu zadarskog Centra Mocire za sada se odvijaju predviđenom dinamikom, iako je bilo malo usporavanja jer je izvođač radova - zadarska tvrtka Krekić Avangard, morala osigurati dodatnu, nužnu zaštitnu opremu, a bilo je i nekih zastoja oko nabave potrebnog građevinskog materijala. Međutim, vjerujem da u konačnici većih odstupanja od dogovorenih rokova i kašnjenja ne bi trebalo biti.

Utorak, Rujan 3, 2019 10:02

Dolazak ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesne Bedeković u Centar Mocire rukovodstvu Grada Zadra bila je prilika da pokaže kako se gradnja Centra za osobe s posebnim potrebama doista primiče kraju te kako će korisnici, koji već 12 godina čekaju na useljenje, dogodine zaista ući u novi prostor. Međutim, toga dana kada je ministrica došla u Zadar dogodilo se nešto čudno - obilazak Mocira zatvorio se za javnost!

Stranice