ob zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 27, 2021 13:24

Donedavni nezavisni županijski vijećnik, Stipe Bjeliš, član je Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar, a i kontakt osoba u tvrtki Premium plus d.o.o., od koje Bolnica povremeno nabavlja maske i dezinficijense. Prema Registru ugovora o javnoj nabavi Opće bolnice Zadar iz 2020. godine, (što su posljednji javno dostupni podaci), Opća bolnica Zadar je tijekom ljetnih mjeseci pet puta surađivala s tvrtkom Premium plus. Poslovi su to u ukupnom iznosu od 76.800 kuna.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 10:39

Ministar zdravstva Vili Beroš sa suradnicima došaoje jučer u redoviti posjet Općoj bolnici Zadar. Okupljenim je predstavnicima medija govorio o radu Opće bolnice tijekom pandemije koronavirusa, unaprjeđenju bolničke infrastrukture, problemima u zdravstvenom sustavu i mogućem opozivu. Osvrnuo se i na stanje potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, koji je pozitivan na koronavirus iako je primio obje doze cjepiva.

Nedjelja, Travanj 11, 2021 13:19

Opća bolnica Zadar morat će ponovno razmotriti sve ponude pristigle na dio njihova javnog natječaja za nabavu lijekova i odabrati novu ekonomski najpovoljniju ponudu. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) srušila je odluku Bolnice Lijekovi - 2. dio, grupa 12 te postupak javne nabave vratila na ponovno postupanje.

Utorak, Ožujak 9, 2021 13:51

Od ove godine Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zadar bogatiji je za još jedan vrijedan UZV uređaj.
Riječ je o ultrazvučnom aparatu GE Healthcare Logiq S7 XDclear koji je namijenjen za praćenje razvoja i dijagnosticiranje odstupanja mozga u neurorizične djece. Kod neurorizične djece od iznimnog je značaja rano otkrivanje poteškoća u razvoju i što ranije uključivanje u rehabilitacijski tretman s čim se može spriječiti razvoj i/ili progresija bolesti.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 12:02

Djevojčica iz Zadra, Marijeta Kaštela za čije se liječenje skupljalo prošle godine, nakon relativno dobrog oporavka nedavno se morala još jednom boriti za život.

Srijeda, Ožujak 3, 2021 15:00

U svrhu osiguranja dostatnog i kvalitetnog bolničkog smještaja pacijenata, Općoj bolnici Zadar uručeno je 16 novih medicinskih kreveta, kojima će se opremiti bolnički odjeli za COVID-19. Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova.

Zahvala donatorima

Četvrtak, Veljača 25, 2021 12:15

Nakon najave hrvatskih veledrogerija o mogućoj obustavi lijekova, provjerili smo kakva je situacija u zadarskoj Općoj bolnici. Naime, u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan kazali su kako imaju dovoljno zaliha jer uvijek paze da imaju lijekova toliko da ne bi došlo do nestašice i u tom slučaju teške situacije za pacijente.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 17:51

Dugogodišnja težnja svih građana, a posebice onkoloških bolesnika, jest kupnja linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje. Kada bi Opća bolnica Zadar imala taj aparat, onkološkim bolesnicima uvelike bi se olakšalo budući da trenutačno sanitetskim vozilima putuju u Split na zračenje.

Petak, Veljača 12, 2021 13:15

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnjom za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi ukazao na bolesnike, kao i na njihove probleme.

Petak, Veljača 5, 2021 16:13

Svake godine, 4. veljače obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) sa željom podizanja svijesti javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju, liječenju te skrbi za oboljele.
Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka u razdoblju 2019. - 2021. glasi »Ja jesam i hoću«, te naglašava kako svatko osobno može dati svoj doprinos i poduzeti konkretne akcije u cilju smanjenja globalnog opterećenja obolijevanja od raka.

Stranice