velika gospa

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 15, 2018 10:19

U suradnji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Benkovca, povodom blagdana Velike Gospe u Korlatu se i ove godine priprema  večernja zabava humanitarnog karaktera pod sloganom: "Old Good  Stuff - povratak u 80-te" uz hitove iz zlatnog razdoblja 80-ih.

Srijeda, Kolovoz 16, 2017 20:50

Škabrnja, Prkos i Ravni kotari obožavaju pjesme Marka Perkovića Thompsona. Domoljub iz Čavoglava je više puta pjevao u ovom ravnokotarskom središtu, a za blagdan Velike Gospe u Škabrnji je okupio čak 10 tisuća posjetitelja. Oko pet tisuća njegovih fanova natiskalo se unutar školskog igrališta, gotovo isto toliko ih je bilo izvan ograde uz šankove i barske stolice za piće, sve do Trga dr. Franje Tuđmana.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:51

 Rajska djevo, kraljice Hrvata... - pjevalo je preko dvije tisuće Škabrnjana i Prkošana te hodočasnici iz cijele Zadarske županije na samom kraju svete mise i tijekom nepregledne procesije u povodu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice škabrnjske župe.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:26

 Tradicionalnom procesijom i svetom misom na Belafuži je održan vrhunac proslave blagdana Velike Gospe. Misno slavlje u svetištu Gospe Maslinske predvodio je porečko-pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan, a nakon mise, biskup Milovan predvodio je Belafužom procesiju s Gospinim kipom koja se nakon 68 godina, prvi put održala prošle godine.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 08:35

Na svetkovinu Uznesenja BDM, danas 15. kolovoza, koncelebrirano misno slavlje u 19,00 sati za vanjskim oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM u svetištu Gospe Maslinske na Belafuži u Zadru predvodi mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru. Nakon mise biskup Milovan predvodi procesiju s Gospinim kipom predjelom Belafuže koja se prvi put održala prošle godine nakon 68 godina.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 17:50

 U suradnji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Benkovca, povodom blagdana Velike Gospe u Korlatu se i ove godine priprema večernja zabava humanitarnog karaktera pod sloganom: "Old Good Stuff - povratak u 80-e" uz hitove iz zlatnog razdoblja 80-ih.

Ponedjeljak, Kolovoz 15, 2016 00:00

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Velike Gospe  na poseban način slavi se na zadarskoj Belafuži. Gospa Maslinska za Zadrane ima poseban značaj, a bile su toga svjesne i komunističke vlasti  kad su davne 1948. zabranili procesiju koja je išla cijelom naseljem. Nakon 68 godina na inicijativu župnika Uznesenja BDM s Belafuže don Darija Tičića sinoć su ulicama Belafuže svećenici i puk i izvanjski iskazali  štovanje Majci Božjoj u procesiji s drevnom slikom Gospe s Djetetom iz  1350.

Petak, Kolovoz 16, 2013 00:00

Velika Gospa je na Ugljanu duhovni i obiteljski blagdan. Bila je procesija a svjetovni dio fešte održan je u sklopu ugljanskog ŠUG-a, Šetemona ugljonskih guštov na kojoj je održana i prva olimpijada

Petak, Kolovoz 16, 2013 00:00

Na velebitskoj zaravni Veliko Rujno okupilo se najviše vjernika u posljednjih nekoliko godina, oko pet tisuća hodočasnika iz svih podgorskih sela, ali i svih krajeva Hrvatske. Među njima i brojni planinari kojima je ta zavjetna Gospina crkva hodočasničko odredište tijekom cijele godine

pag_velika gospa
Utorak, Kolovoz 13, 2013 00:00

U srijedu 14. kolovoza u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru, gdje se nalazi drevno svetište i crkva Gospe Maslinske uz koju je u srednjem vijeku bio samostan redovnika pustinjaka, cjelonoćno bdjenje započinje u 20.30 sati

Stranice