predstavljanje knjige

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:20

U dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević, prikazana je knjiga Stipe Pilića i Blanke Matković: »Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori, geostrateška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njezina širenja prema zapadu«. O knjizi su govorili autori: dr. sc. Blanka Matković i hrvatski povjesničar prof. Stipo Pilić, te recenzent doc. dr. sc. Zlatko Begonja. Voditelj programa bio je Ivan Paštar, prof. i dipl. oec., koji je održao uvodno izlaganje.

Srijeda, Rujan 29, 2021 13:49

U multimedijalnoj dvorani novoobnovljenog i rekonstruiranog Kulturnog centra Biograd na Moru, poznatijem kao Pučko učilište, u ponedjeljak navečer održana je promocija knjige "Ma bit će ok" o kojoj se u posljednje vrijeme dosta govori i piše. Druženje s autorom Domagojem Kneževićem, poznatim kolumnistom i piscem iz Samobora, upriličila je biogradska Gradska knjižnica, a gosta je predstavila ravnateljica knjižnice, Tihana Jurišić.

Ponedjeljak, Rujan 27, 2021 11:54

U 19. stoljeću glazbeni život Zadra bio je bogat i raznovrstan, ukorak s europskim središtima. Gotovo fantastično zvuči da je u to vrijeme Puccinijeva La bohème izvedena samo godinu dana nakon premijere u Torinu te da je Zadar imao skladatelje koji se nisu izvodili u lokalnoj sredini, nego po cijeloj Dalmaciji, u Dubrovniku, Italiji, Europi, pa čak i u Americi. Tijekom sedamdesetak godina u 19.

Subota, Srpanj 24, 2021 12:32

I Will Swim, and My Daughter Will Swim Too, ili »Ja ću plivati, a i moja kći također«, knjiga je o plivanju, ali i knjiga o nepravdi i diskriminaciji s kojima se žene diljem svijeta susreću, knjiga o strahu, ali i hrabrosti. To je knjiga koja priča o ženama koje mogu naučiti plivati, ali im je netko rekao da ne bi smjele ili da ne mogu.

Srijeda, Srpanj 7, 2021 10:18

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u ponedjeljak je predstavljena knjiga poznatog zadarskog liječnika i sveučilišnog profesora Borisa Dželalije, pod nazivom »Gospodar svojih odluka«. Predstavljanje je otvorila rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican. O knjizi su osim samog autora, koji je kratko predstavio svoju biografiju, govorili i prof. dr. sc. Stipe Botica, predsjednik Matice hrvatske, koja je i nakladnik knjige, te recenzenti prof. dr. sc. Zlatko Begonja i prof.

Četvrtak, Srpanj 1, 2021 14:36

Poznati zadarski književnik Frane Herenda u utorak je imao promociju svojih uradaka: slikovnice »1202. Križarska opsada Zadra« i romana »Sedam«, koji je nastavak romana »Soba 909«.
Slikovnica je prilagođena djeci starijoj od osam godina. Za likovni dio zaslužan je umjetnik Tomislav Košta.

Ponedjeljak, Lipanj 28, 2021 14:20

U lapidariju biogradskog Zavičajnog muzeja predstavljena je knjiga »Staro groblje u Biogradu na Moru«, zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča o biogradskom počivalištu mrtvih. Knjiga je nastala po ideji gradonačelnika Ivana Kneza te nastavlja niz stručnih publikacija proisteklih iz istraživanja djelatnika Zavičajnog muzeja.

Petak, Svibanj 14, 2021 21:29

U srijedu je održana online prezentacija jedinstvene slikovnice »Jadrane, imamo problem« iza koje stoji vrijedna ekipa, »Posada Mediteranskog Dana Obale«. Najuporniji mladi pisci Marko Lovrović (7. razred), Bartol Periš (7. razred) iz Zadra te Tonka Škugor (6. razred) i Mislav Sekovski (3.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:00 1

U župnoj crkvi sv. Petra na Ploči u Zadru održano je predstavljanje »O nama s nama« autora fra Žarka Relote, župnika Župe Ploče. U skladu s epidemiološkim mjerama bio je ograničen broj nazočnih, a među onima koji su nazočili bili su i nekadašnji gradonačelnik i bivši ministar Božidar Kalmeta te zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 11:30

U petak 19. ožujka 2021., uoči proljetnog ekvinocija i Svjetskog dana usmenog pripovijedanja, u Arheološkom muzeju Zadar, održano je predstavljanje pronađene priče u 2021. »Udovica Melia«. U središtu ove priče je žena, udovica, zadarska Rimljanka Melia Auniana koja je u spomen na svoga preminulog supruga oporučno dala popločati tržnicu i podignuti slavoluk.

Stranice