predstavljanje knjige

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 30, 2022 10:25

Pred punim tribinama dvorane 3 ŠC Višnjik predstavljena je knjiga ‘Samopouzdanje bez inata, 30 treninga i razgovora sa sportskim psihologom’ mladog zadarskog sportskog psihologa Tonija Gaute.

Riječ je o svojevrsnoj zbirci 30 razgovora koje je autor vodio sa sportašima tijekom 30 treninga. Kao akteri se u knjizi pojavljuju profesionalni sportaši i reprezentativci, ali i predstavnici nadolazećih naraštaja sportaša.

Ponedjeljak, Veljača 28, 2022 17:00

Poznata zadarska književnica Mirjana Mrkela, autorica mnogobrojnih naslova dječje književnosti i dobitnica prestižne nagrade Grigor Vitez, u pivovari Brlog predstavila je svoj najnoviji uradak, zbirku pjesama »Botanika i tropjesma«. U ciklusu »Botanika« je biljka, cvijet, stablo povod za male poetske priče, zanosne hiperbole, pjesme u prozi, pune maštovitih obrata i igri riječima, kroz povezivanje nespojivog.

Subota, Siječanj 22, 2022 09:30

Obilježavanje 29. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica nastavljeno je predstavljanjem knjige »Uskrsla lica Vukovara 1991.

Srijeda, Siječanj 5, 2022 08:44

Rečenicu iz naslova potpisuje Dora Lisica, nekadašnja košarkašica Zadra, u knjizi Na drugi obruč koja je jučer predstavljena u dvorani Jazine. Upravo ta izjava najbolje zaokružuje sve što su generacije zadarskih košarkašica, a tradicija seže još u 1935. godinu, dale loptanju pod obručima u svom gradu. Igralo se bez novca, treniralo do ponoći u hladnim Jazinama, na putovanja išlo na dan utakmice, ali ljubav prema košarci, gradu i klubu nikada nije bila upitna.

Ponedjeljak, Prosinac 13, 2021 08:26

U subotu se u ŠC Višnjik, u za ovakvu priliku prikladnom prostoru gdje je nedavno postavljena izložba posvećena Krešimiru Ćosiću, održala promocija knjige 40 godina Jazina - moja priča, autora Čedomira Ćire Perinčića. Jedan od najvećih i najatraktivnijih košarkaša Zadra svih vremena na 259 stranica predstavio je dosad neispričanu priču u obliku kronike s autobiografskim elementima o najslavnijem i najtrofejnijem razdoblju zadarske košarkaške povijesti, od 1965. do 2008.

Utorak, Studeni 30, 2021 12:43

Knjigu »Udruga kćeri Presvetog Srca Isusova u Trstu i Marija Kozulić (1879.-1889.)« autorice s. Dobroslave Mlakić predstavili su dr. Zdenko Dundović, dr. s. Marijana Mohorić, SCJ i fra Bojan Rizvan, OFM, 26. studenog u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru.

Subota, Studeni 27, 2021 12:35

Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera, nedavno je u organizaciji izdavača Ogranka Matice hrvatske Zadar i HNK Zadar, a u okviru proslave Dana grada Zadra, konačno javnosti predstavljena dugo najavljivana knjiga kolumnista Zadarskog lista Marija Padelina »Jednostavna filozofija života.«

Srijeda, Studeni 24, 2021 14:18

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar i Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru održali su predstavljanje i razgovor o knjizi »Odijevanje naroda: nastanak narodne nošnje« dr. sc. Jadrana Kale pomoću digitalne platforme Zoom, u povodu objave u listopadu ove godine u sklopu Biblioteke »XX. vek«. Predstavljanje su vodili voditeljica Etnološkog odjela, Jasenka Lulić Štorić i autor, Jadran Kale, a online putem su im se pridružili urednik i nakladnik edicije »XX.

Subota, Studeni 20, 2021 12:29

U dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru prikazana je knjiga Stanislava Maroje: »Aforizmi 3, naličje hrvatske politike«.
O knjizi su govorili recenzent Mladen Vuković i sam autor, Stanislav Maroja. Voditeljica programa predstavljanja, Anica Serdarević pročitala je tom prigodom osvrt na »Aforizme« koji je napisao književnik Miro Gavran. I ovom, trećom knjigom svojih Aforizama Maroja je oštrom strijelom pogađao u središte današnje aktualne društvene problematike.

Petak, Studeni 12, 2021 14:14

Ogranak Matice hrvatske u Zadru i Liga protiv raka Zadar, u čast proslavi Dana Grada Zadra i blagdana svetog Krševana, priređuju prikaz knjige Stanislava Maroje: »Aforizmi 3, naličje hrvatske politike«.
O knjizi će govoriti recenzent Mladen Vuković i Stanislav Maroja, autor knjige.
Prikaz će se održati u utorak 16. studenoga 2021. godine, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1, s početkom u 18 sati, u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama.

Stranice