U fotoobjektivu

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Siječanj 2, 2021 17:39

Razdoblje uoči i tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Zadru je tradicionalno poznato kao ono u kojem njegovi stanovnici rado izlaze u povijesnu jezgru grada kako bi se družili i susreli sebi poznate osobe, a taj dobar običaj zadržali su ne samo tijekom pandemije, već čak i za kišnih dana kakav je bio i danas.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 16:36

Oblačni četvrtak i tradicionalna šetnja gradom. Zdravlje, ljubav, zajedništvo, tolerancija, utjeha, sve su to danas na Silvestrovo, svi Zadrani koji su se odlučili na posljednju jutarnju šetnju gradskim ulicama u ovoj iznimno izazovnoj godini, poželjeli sebi i drugima u novoj 2021.

Nadajmo se da će nam svima skupa biti veselija, uspješnija i nadasve mirnija.

Subota, Prosinac 26, 2020 20:03

Ništa više nije kao prije i ne znamo kada će i hoće li uopće biti; novo pa onda i najnovije normalno, sve se to sručilo na nas ove godine i, kako vidimo, ne prestaje. Nisu od svih tih dosad neviđenih okolnosti bili pošteđeni ni ovi božićni, blagdanski dani u kojima su se mnogi morali odreći mnogih običaja koji su se dosada držali za nešto što se samo po sebi podrazumijeva.

Subota, Prosinac 19, 2020 15:42

Iako bi se moglo očekivati kako će odluke Nacionalnog stožera kojima su privremeno zatvoreni svi ugostiteljski objekti, kao i onemogućeno održavanje vrlo popularnih manifestacija kao što je Advent koje su privlačile veliki broj ljudi, uz sve druge razloge koji su zadnjih godina odvukli Zadrane iz povijesne jezgre grada, opustjeti taj dio Zadra čak i u subotama, danas smo iznova svjedočili posve suprotnim prizorima.

Subota, Prosinac 12, 2020 16:30

Vrijeme je bilo sunčano i ugodno, no mnogo toga je ipak bilo čudno i drugačije. Moglo se do grada, do Rive i Kalelarge, ali ne i do svojeg omiljenog kafića na uobičajeni makijato ili što već tko voli. Epidemiološke mjere rekle su svoje i ugostiteljski su objekti, kako se čini, do daljnjega - zatvoreni. Ipak, ljubitelji subotnje špice i gradskog đira našli su načina da ugodno provedu vrijeme.

Subota, Prosinac 5, 2020 15:05

Primjena strožih epidemioloških mjera kojom su prije tjedan dana zatvoreni svi ugostiteljski objekti djelovala je demotivirajuće na brojne Zadrane kojima je prvi slobodan dan u tjednu bio dobar razlog za odlazak u povijesno središte grada i druženje uz dobru kavu u nekom od kafića.

Subota, Studeni 28, 2020 17:03

Iako je ova subota bila posljednja u mjesecu studenome, svakako ju je više obilježilo to što je bila prva, makar u ovoj jeseni, u kojoj nije bilo otvorenih popularnih kafića i drugih ugostiteljskih objekata. Nije se tako moglo sjesti s prijateljima i poznanicima na makijato, topli čaj ili nešto treće, a ni poći na marendin ili kakav dobri zalogaj. No, običaj šetnje gradom u subotnje prijepodne nije zbog toga nestao.

Subota, Studeni 21, 2020 15:06

Nakon što je tijekom petka i noći na subotu čak i u Zadru, poznatom po prirodnom fenomenu koji su klimatolozi nazvali 'zadarska tišina', divljala bura, njeno djelomično stišavanje i prekrasan, sunčan dan mnogi su iskoristili kako bi prošetali povijesnim središtem grada.

Ponedjeljak, Studeni 16, 2020 10:28

Stranice