Zaštita privatnosti

Zadarskilist.hr će poštivati anonimnost i privatnost korisnika portala. Svi osobni podaci korisnika poput imena, e-maila, spola i dobi. Korisnici su u skladu s uvjetima korištenja dužni unijeti točne podatke. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

Zadarskilist.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije.

Zadarskilist.hr će navedene podatke koristiti isključivo u cilju pružanja kvalitetnijih usluga korisnicima, te ih neće davati na uvid bilo kojoj trećoj strani, ukoliko to ne zahtijevaju nadležne institucije u slučaju kršenja zakonskih normi.

Zadarskilist.hr sprema lozinke u heširanom obliku (hash+salt), te ih nije moguće pročitati u sirovom (raw) obliku. Vaše lozinke su sigurne.

Prijavom na portal zadarskilist.hr prihvaćate korištenje kolačića (eng. Cookies) u svrhu boljeg korisničkog iskustva. Kolačić koji portal sprema je >login sessija< koja vas ostavlja prijavljenim u vaš korisnički račun i nakon što zatvorite i otvorite web preglednik. Ostali kolačići koje zadarskilist.hr može postaviti su oglasni kolačići radi prikupljanja anonimnih statistika za oglasni server zadarskog lista.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

Internetske stranice Zadarskog Lista u cilju analize korištenja njima upotrebljavaju Google Analytics, uslugu analize korištenja internetskim stranicama koju pruža Google, Inc. („Google”). U tu svrhu Google Analytics upotrebljava „kolačiće”, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo.

U skladu sa svojim certifikatom u vezi sa sustavom za zaštitu privatnosti Google izjavljuje da je usklađen s europsko-američkim sustavom zaštite privatnosti. Google može podatke prikupljene s pomoću usluge Google Analytics prenijeti trećim osobama ako je to propisano zakonom ili ako te treće osobe obrađuju podatke u ime Googlea.

U skladu s uvjetima korištenja uslugom Google Analytics, Google neće povezivati IP adresu ispitanika ni sa kakvim drugim podacima kojima raspolaže.

Upotrebu kolačića usluge Google Analytics možete odbiti tako da preuzmete i instalirate dodatak za preglednik Google Analytics Opt-out.

Popis kolačića koje portal zadarskilist.hr može postaviti na vaš internet preglednik:

     
Portal Zadarskog lista has_js (1 ili 0) informacija je li Javascript uključen na web pregledniku
  OAID ID sesije oglasnog servera Zadarskog lista
  SESS* ID trenutne sesije - prijavljeni korisnik
  cookie-agreed Naznaka da ste prihvatili korištenje kolačića - više se ne prikazuje poruka o kolačićima
Google Analytics kolačići * *

Upotrebu svih kolačića možete kontrolirati u postavkama svog internet preglednika (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari itd.)

 

Zadnja izmjena: 25 04 2018